Голова вручив митрополиту запрошення на Об’єднавчий собор

3261 0

Ми у соцмережах:

Голова вручив митрополиту запрошення на Об’єднавчий собор

Голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко передав керуючому Сарненською єпархією УПЦ запрошення Вселенського патріарха Варфоломія І для участі у Об’єднавчому соборі, який відбудеться 15 грудня у Києві,

Митрополита Сарненського і Поліського Анатолія запросив до Рівного голова ОДА. Під час робочої зустрічі також обговорили релігійну ситуацію у ввіреній владиці Сарненсько-Поліській єпархії УПЦ. 

Як стало відомо, аналогічні запрошення для участі у Об’єднавчому соборі отримують всі єпископи Української Православної Церкви.

Тим часом  Священний Синод Української Православної Церкви, засідання якого відбулося 7 грудня в Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі під головуванням Блаженнішого митрополита Київського і всієї України Онуфрія, наголосив, що Константинопольський Патріарх не має жодного канонічного права скликати будь-яке зібрання в Україні.  Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. Єпископату, духовенству, чернецтву і мирянам Української Православної Церкви брати участь у Об’єднавчому соборі не благословляється.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також