Голови новостворених ОТГ на Рівненщині — з команди Порошенка

1008 1

Ми у соцмережах:

Голови новостворених ОТГ на Рівненщині — з команди Порошенка

Вибори у трьох ОТГ на Рівненщині минулої неділі продемонстрували високу довіру людей до команди Блоку Петра Порошенка. Її результатом стала упевнена перемога 19 депутатів та двох кандидатів, висунутих БПП «Солідарність» на посади голів новостворених територіальних громад.

За словами в.о. голови Рівненської територіальної організації «Солідарності» Інни Дмитренко, підтримка людей для їхньої політичної сили є найкращою соціологією:

На кожних виборах явка постійно збільшується, а підтримка команди президента невпинно зростає. Загалом після виборів 23 грудня у 52 громадах із 78 в Україні головами стали кандидати, які балотувалися від Блоку Петра Порошенка. Окрім цього, партія отримала 370 депутатських мандатів.

Якщо говорити про Рівненщину, то у Корнинській ОТГ у Рівненському районі наш кандидат Роман Горбатюк-Василейко набрав 85% голосів виборців. Це один з найкращих результатів не тільки у нашій області, але й в Україні. За іншого нашого кандидата — Михайла Кузьмича — віддали свої голоси 45% виборців Старосільської ОТГ, що у Рокитнівському районі.

Також представники «Солідарності» отримали найбільше депутатських мандатів у радах об’єднаних територіальних громад: по вісім депутатів у Корнинській та Старосільській ОТГ, і ще три депутати у Дядьковицькій ОТГ. Загалом це — 19 обранців, висунутих партією.

На жаль, під час виборів у ці вихідні наші опоненти не раз вдавалися до порушень законодавства. Поширювалася неправдива інформація проти наших кандидатів, організовувались провокації та підкуп виборців. Усі ці факти було зафіксовано та передано правоохоронцям.

Як зауважив голова Корнинської ОТГРоман Гор­ба­тюк-Василейко, підтримка людей на виборах для нього є винагородою його трирічної роботи. Адже спільна робота з командою президента дозволила побудувати у селі Корнин нову школу, а в селі Колоденка завершити добудову блоку санвузлів і роздягалень. Також було капітально відремонтовано дитсадки, а у Загорощі дошкільний навчальний заклад завдяки реконструкції старої школи.

На прикладі інших ОТГ можна побачити реальні зміни, які відбуваються у процесі втілення реформи децентралізації. У селах будують нові дороги та ФАПи. І кожен населений пункт може самостійно обирати шлях свого розвитку.

Щодо мене, то я маю дуже багато планів, які ще потрібно втілити. Наприклад, уже завершено виготовлення технічної документації для того, щоб розпочати будівництво нового дитсадка у Колоденці, — зазначив п. Горбатюк-Василейко.

А новообраний голова Старосільської ОТГ Михайло Кузьмич додає, що ініційована президентом Петром Порошенком реформа децентралізації дозволить громадам розвиватися та стати фінансово спроможними:

Головним завданням нашої команди є робота заради людей. Тому спрямуємо усі сили на розвиток об’єднаної територіальної громади. Адже нашу програму дій у соціальній сфері підтримали люди. Усім відомо, що на Рокитнівщині народжується найбільше дітей. Через це у селах є проблема — діти навчаються у дві зміни у школах, бракує дитячих садків. Вирішити це можна, лише побудувавши нові школи та дитсадки. Ще одним напрямом моєї роботи стане покращення інфраструктури, адже між селами немає нормального автомобільного сполучення, дороги перебувають у поганому стані. Ми знаємо, як це виправити та де взяти гроші.

Сергій ТКАЧЕНКО.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також