Голові сільради на Рокитнівщині присудили штраф за працевлаштування дружини

2975 0

Ми у соцмережах:

Голові сільради на Рокитнівщині присудили штраф за працевлаштування дружини

Микола Маринич не повідомив НАЗК про конфлікт інтересів.

5 травня голова Березівської сільради Микола Маринич підписав розпорядження про прийняття своєї дружини на посаду інспекторки відділу соціального захисту населення. Чоловік повинен був звернутись до НАЗК через конфлікт інтересів, але він цього не зробив,  повідомляє Zaxid.net.

Слідство кваліфікувало справу за ч.1 та ч.2 ст. 172-7 КУпАП (порушення вимог щодо запобігання конфлікту інтересів), санкція якої передбачає мінімум 3,4 тис. грн штрафу.

Загалом у 2021 році його дружина отримала 117 тис. грн зарплати. Зважаючи на те, що сумарно вона відпрацювала приблизно вісім місяців, її щомісячний заробіток становив близько 14 тис. грн.

Сільський голова своєї провини не визнав та зазначив, що не подавав звернення до НАЗК, оскільки посада інспектора відділу соціального захисту населення не є конкурсною та не підпадає під Закон «Про державну службу». Також він зазначив, що у сільській місцевості близькі родичі мають право працювати разом, це передбачено Законом «Про запобігання корупції».

Суд погодився, що родичі можуть працювати разом у сільрадах, втім, повідомляти про конфлікт інтересів при прийнятті на роботу все одно необхідно. Тож суддя Рокитнівського райсуду Алла Комзюк визнала чоловіка винним і призначила йому 3,4 тис. грн штрафу. Постанова наразі не набрала чинності і може бути оскаржена в апеляційному суді.


 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також