Голови в районах Рівненщини: «і ставок, і млинок, і вишневий садок»

1583 0

Ми у соцмережах:

Голови в районах Рівненщини: «і ставок, і млинок, і вишневий садок»

Попри те, що у деяких районах вже повністю сформовано ОТГ, районні державні адміністрації продовжують працювати. Схоже, працюватимуть і наступного року. А отже, голови РДА залишаються впливовими посадовими особами. Тож дізнаємось про статки районних голів, проаналізувавши їхні електронні декларації.

Голова Березнівської райдержадміністрації Олег Піщанський, який до призначення працював на посаді заступника, має 36 соток землі у Білій Криниці та квартиру у Рівному на 60 м2. Їздить посадовець на «Ford Focus» 2004 року випуску.

Анатолій Рижий, який перед тим як очолити Володимирецьку РДА, також працював на посаді заступника, задекларував 12 соток землі, будинок на 150 «квадратів» у Володимирці та дев’ятирічний ВАЗ-2172 дружини Тетяни.

Колишній підприємець, а нині голова Гощанської РДА Василь Романюк показав у декларації квартиру в Рівному на 35 м2 та 19 соток землі у Горбакові Гощанського району. Живе родина держслужбовця у будинку на 196 «квадратів» у Рівному, що зареєстрований на родичку. Їздять Романюки на 14-річному «Hyundai Sonata», 10-річному «Renault Master» та шестирічному «Mercedes-Benz Viano». Родина задекларувала 56 тис. доларів, 5 тис. євро та 150 тис. грн готівки.

Голова Демидівської РДА Василь Доманський з дружиною Світланою мають дві земельні ділянки по 10 соток, будинок площею 201 м2 та квартиру на 54 «квадрати» у Млинові. Окрім того, голова задекларував об’єкт незавершеного будівництва — будинок на 127 «квадратів» у цьому ж райцентрі. Їздить чиновник, який до минулого року працював у Млинівській селищній раді, на 16-річній «Тойоті Прадо». Авто — у безплатному користуванні.

Екс-заступник голови Дубенської РДА, а нині її очільник Володимир Іщук має квартиру на 69 «квадратів» у Дубні, його дружина Оксана — 1,5 га землі в Іванньому Дубенського району. Авто та заощаджень, які б перевищували 50 прожиткових мінімумів, родина, відповідно до декларації, не має.

Очільник Дубровицької РДА Олександр Гузич до призначення на посаду працював у Фонді соціального страхування від нещасних випадків. Посадовець має квартиру на 75 «квадратів» у Дубровиці та користується невеличким будинком батька у Городищі Дубровицького району. Їздить посадовець на «Сhevrolet Lacetti» 2007 року випуску.

Голова Зарічненської РДА Віктор Кушнерук, який до призначення працював у місцевому райавтодорі, має будинок на 105 м2 та 25 соток землі у Локниці, 29-річний «Mitsubishi Lancer», 30-річний «Opel Kadett» та шестирічний мопед «Viper».

Кадровий держслужбовець Леонід Власюк, який керує Здолбунівською РДА з минулого року, задекларував квартиру на 50 «квадратів» у Рівному, восьмирічний «Ford Fiesta Trend» та п’ять тисяч доларів готівки.

Нещодавно призначений на посаду голови Корецької РДА військовослужбовець у відставці Олександр Зайчук задекларував квартири на 63 та 35 «квадратів» у Рівному.

Голова Костопільської РДА Олександр Коваль, який і до призначення працював у райдержадміністрації, має у спільній власності з батьками квартиру на 69 м2 у Костополі. Матері голови належить гараж, а батько користується вісьмома сотками землі у місті. Дружина посадовця Еліна має невідчужену спадщину в Сосновому Березнівського району: 15 соток землі та невеликий будинок. Мати голови РДА торік стала власницею «Opel Astra H» 2007 року випуску. Також голова РДА користується 16-річним BMW X5, що у власності іншої особи.

Голова Млинівської РДА Денис Біцюк (днями звільнений з посади) торік працював у міському управлінні містобудування Рівного. Живе родина у квартирі на 67 «квадратів» у Рівному та задекларувала сім тисяч євро та дві тисячі доларів готівки. Дружина посадовця торік стала власницею «Renault Megan» 2013 року випуску.

Колишній начальник відділу освіти, а нині голова Острозької РДА Олександр Харчук володіє трьома сотками землі, недобудованим гаражем та квартирою на 69 м2 в Острозі. Авто, відповідно до декларації, у родини Харчуків немає.

Всеволод Пекарський, голова Радивилівської РДА, має 24 сотки землі у Малих Дорогостаях Млинівського району. Живе з родиною посадовець у цьому ж селі — у будинку матері, площею 97 «квадратів». Їздить чиновник на власному «Renault Kangoo» 2011 року випуску та має право користування на чотирирічне «Audi A3». Родина також задекларувала шість тисяч доларів та чотири тисячі євро готівки. До призначення у Радивилів пан Пекарський працював в Острожецькій ОТГ.

Голова Рівненської РДА, а в минулому — працівник обласного центру зайнятості Петро Левчук володіє квартирою у Рівному площею 65 м2, має такої ж приблизно площі гараж та ще один удвічі менший. Дружині Юлі належать 15 соток землі у Дядьковичах Рівненського району, матері — 11 соток у Тайкурах. Також у власності посадовця — 1,9 га землі у Щекичині Корецького району та 37-річний ВАЗ-2106.

Декларація голови Рокитнівської РДА Віктора Мініча, який до призначення був бізнесменом, найбільш наповнена порівняно з його колегами. Пан Мініч з дружиною Уляною мають у Рокитному шість магазинів, будинок на 355 «квадратів», кілька земельних ділянок та незавершене будівництво торгового центру на майже 3500 м2. Серед авто — «Volkswagen Multivan» 2007 року, «Suzuki SX4» 2010-го та два КамАЗи, яким майже по 30 років. Родина задекларувала, що позичила третім особам трохи більше мільйона гривень, а також 350 тис. грн та 50 тис. доларів готівки.

Екс-банкір Олександр Кохан, який нині очолює Сарненську РДА, має у співвласності будинок на 91 «квадрат» в Улянівці Тульчинського району на Вінниччині. Живе посадовець з дружиною у будинку у Києві площею 236 «квадратів». Торік пан Кохан став власником «Volkswagen Passat» 2012 року випуску. Дружина їздить на чотирирічному «Nissan Leaf». Родина задекларувала також 5 тис. доларів готівки.

Олеся Антоненко.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також