Голови-мільйонери: у Муляренка — збитки, у Хомка — поповнення

3304 1

Ми у соцмережах:

Голови-мільйонери: у Муляренка — збитки, у Хомка — поповнення

Електронні декларації про майно та доходи за 2016 рік Олексій Муляренко та Володимир Хомко подали 30 і 31 березня — в останні дозволені законом дні. Торік завдяки електронному декларуванню всі дізналися, що очільники міста та області — мільйонери. За попередній рік у голови Рівненської ОДА статків офіційно поменшало. А ось у міського голови — навпаки, і це попри видимі економічні негаразди в країні і той факт, що він і дружина вже чимало років — «бюджетники».

Будинок Хомко

У цьому будинку Володимир та Марія Хомки живуть 5 років

Дружина Хомка купила будинок у брата

У минулому номері ми писали про водія Володимира Хомка, який дозволив купити собі позашляховик «шефа» за понад 800 тис. грн. Як виявилося, не менш вдалу «покупку» здійснила недавно дружина міського голови Марія Хомко. За даними електронної декларації пана Хомка, його дружина у листопаді викупила будинок площею 261 кв. м на вулиці Неофіта Кибалюка, 5, де подружжя живе уже понад п'ять років. Доти двоповерхова хата і 10 соток землі були записані на брата пані Хомко Сергія Бондарчука-Василюка. Відповідно до декларації, пані Хомко заплатила за свою ж хату братові 2,14 млн. грн., а ще 266,4 тис. грн. — за земельну ділянку. Нагадаємо, що земля на вулиці Кибалюка родині Хомка дісталася завдяки так званій схемі УКБ: міська рада свого часу віддала в оренду земельний масив міському управлінню капітального будівництва, а воно укладало договори суборенди з людьми, які хотіли там будуватися і погоджувалися вкласти кошти у проведення комунікацій до масиву. Схема дозволила десяткам майновитих рівнян обійти загальну чергу на земельні ділянки у Рівному. Поряд з паном Хомком, до слова, будується і його донька Оксана. За даними декларації за минулий рік, окрім придбання будинку та землі, майно Володимира Хомка залишилося незмінним: квартира на 90 «квадратів» у Києві, що належить йому, дружині та доньці, квартира на 72 «квадрати» у Рівному, 4,3 гектара та 27 соток землі у селі Жаврів Гощанського району, а також 18 та 25 соток у селі Підліски, що теж на Гощанщині. Торік у пана Хомка офіційно було авто «Hyundai Santa Fe», 2013 року випуску, проте, як ми вже згадували, у січні міський голова продав його своєму водієві за 30 тисяч доларів. У 2016 році міський голова Рівного отримав 225,8 тис. грн. заробітної плати, що майже на 100 тис. грн. більше, аніж у 2015 році. Окрім того, 105,5 тис. грн. склали доходи від надання майна в оренду. Дружина міського голови отримала торік 66 тис. грн. зарплати на «Рівнеоблводоканалі», 18,7 тис. грн. пенсії, 2,7 тис. грн. відсотків від вкладу у банку та 8,6 тис. грн. від надання майна в оренду. У міського голови є кілька рахунків у банку: 9001 грн. у ПАТ «Державний експортно-імпортний банк України» та понад 65 тис. грн. у «ПриватБанку». Його дружина має понад 30 тис. грн. у «ПриватБанку» та 12,7 тис. грн. у ПАТ «Державний експортно-імпортний банк України». У декларації за 2015 рік коштів на банківських рахунках родини було на кілька десятків тисяч менше. Окрім цього, пан Хомко задекларував, що має 41 тис. доларів (у 2015 році було 37 тисяч), 15 тис. євро готівки, а його дружина — 36 тис. доларів (у 2015 році було 33 тис.) та 25 тис. євро.

Муляренко втратив магазин

Офіційна фінансова ситуація у родині Муляренків торік погіршилася. Так, голова ОДА розлучився з попередньою дружиною і частку спільного бізнесу, яка належала пані Муляренко, переписав на свого сина. Окрім того, з декларації зник магазин на 86 кв. м, який належав безпосередньо голові. Проте інформації у декларації про те, що пан Муляренко приміщення продав, немає. Муляренко-2
Частину бізнесу Муляренко переписав на свого сина Андрія
Втім, як і у 2015 році, у голови Рівненської ОДА є три земельні ділянки у Рівному — на 6, 15 та 22 сотки, будинок на 81 кв. м, а також будівля цеху на 1163 «квадрати». Окрім того, чотири власних авто: 64-річний ГАЗ-М20, 25-річний «Пежо G5», 24-річний «Сітроен С25» та 28-річний ВАЗ-2104. Їздить, щоправда, голова на шестирічному авто «Тойота Хайлендер», яке офіційно записане на фірму пана Муляренка «Сталь-М». До слова, з минулого року голові належить 90% від загального капіталу у цій фірмі, у 2015 році було 95%. 10% від минулого року — власність сина Андрія. Окрім того, Олексію Муляренку належить чверть капіталу «Проф Дез Контролю». Попри те, що син відтепер очолює «Сталь-М», Олексій Муляренко не вказав, який дохід він отримав торік. У декларації вказав лише свою зарплату (122,6 тис. грн. на посадах секретаря міськради та голови ОДА), а також понад 265 тис. грн. від надання майна в оренду. Голова Рівненської ОДА також задекларував готівку, сума якої, відповідно до даних, за останній рік поменшала: 170,5 тис. доларів (було 178 тис.), 42 тис. євро (було 47 тисяч) та 115 тис. грн. (а було 220 тисяч). До слова, нагадаємо, що цього року голова Рівненської ОДА вдруге одружився. Його нова дружина Наталія — вагітна.
Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також