Головне – правильно вийти

913 0

Ми у соцмережах:

Головне – правильно вийти

Великий піст - випробування для організму. Тих, хто його пройшов, попереду чекає ще одне - вихід з посту.

На Великдень хочеться покуштувати всього і побільше: ковбаси, м'яса, яєць, паски. Але при цьому можна заробити неабиякі проблеми зі шлунково-кишковим трактом. Дієтологи попереджають: чим довше триває утримання від їжі тваринного походження, тим довшим має бути період повернення до звичного режиму харчування.

Білки і жири, які є в складі рослинної їжі, значно легше і швидше перетравлюються. Тому при вживанні тваринної їжі, та ще й у великій кількості, травна система, яка звикла за період посту до більш делікатної роботи, починає відчувати значне навантаження. Отож перші один-два тижні харчуйтеся за щадною схемою, це такий собі реабілітаційний період для організму. Принаймні намагайтеся жирні м’ясні страви їсти в невеликій кількості. Перевагу віддавайте нежирному курячому бульйону, птиці та яйцям. Корисною буде і червона риба (наприклад, сьомга), багата омега-3 жирними кислотами і вітаміном D. До того ж білок, що міститься в рибі, значно легше засвоюється, ніж м'ясний.

Перші тижні після посту намагайтеся готувати їжу з мінімальним вмістом жиру. Адже жир тваринного походження є великим випробуванням для підшлункової залози.

Дотримуйтесь міри у вживанні алкоголю, адже печінка за період посту зменшила вироблення ферменту, що його розщеплює. Ця порада актуальна завжди, але після тривалого посту - особливо.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також