Головні вороги імунітету

2263 0

Ми у соцмережах:

Головні вороги імунітету

Ні для кого не секрет, що імунна система виступає «щитом», який захищає нас від коронавірусу, грипу та застуди. До того ж, дозволяє почуватися краще, жити довше і працювати якісніше.

Однак ослабити імунітет можуть звичайні речі, яким ми не надаємо великого значення.

Відсутність якісного сну. Не економте на нічному відпочинку: краще не подивитися одну серію або пропустити оновлення в соцмережах, ніж ризикувати своїм здоров’ям. Якісний відпочинок повинен тривати від 7 до 9 годин.

Спиртні напої. Всупереч помилковим твердженням алкоголь не захищає від вірусів: навпаки, він привітно «запрошує» зайти в гості. Будь-яка кількість спиртного згубно впливає на імунну систему. Краще пити чай і трав’яні збори, які допоможуть зняти стрес більш якісно і з користю для здоров’я.

Офісна робота. Особливо в тому випадку, якщо вона поєднується з відпочинком на дивані. Чим менше ви рухаєтеся, тим гірше ваше здоров’я і слабший імунітет. Якщо в спортзал зараз ходити не хочеться на тлі пандемії, то варто хоча б виконувати елементарні вправи вдома.

Солодощі. Якщо не знати міри, то цукор відіграє злий жарт — ослабить імунітет і призведе до набору кілограмів. До речі, зайва вага теж негативно позначається на захисних функціях організму, тому є сенс стежити за своєю вагою.

Ліки. Лікарі попереджають, що потрібно бути обережнішими з прийомом лікарських препаратів. Вони допоможуть вам вилікуватися швидше, але можуть негативно позначитися на мікрофлорі.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також