Головний біль: погляд невролога

11914 0

Ми у соцмережах:

Головний біль: погляд невролога

Багато з нас знають не з чуток, як важко зосередитися, коли болить голова. Що робити, якщо головні болі стали виникати все частіше, а впоратися з ними дедалі важче? Чи може головний біль бути симптомом небезпечного захворювання? Як позбутися головного болю?

Toderika
Іванна Тодеріка
Ось що говорить про це лікар-невролог Медичного центру "Оксфорд Медікал Рівне" Іванна Тодеріка: - Розглянемо найчастіші причини головного болю:

Головний біль напруги

При головному болю напруги пацієнти скаржаться на розпираючий, ниючий, монотонний і виснажливий біль по всій голові. Найчастіше такі головні болі пов'язані з психоемоційним напруженням і перевантаженнями під час навчання і роботи. Хронічний стрес сприяє напрузі м'язів, розташованих під волоссям і в задній частині шиї, що і викликає подібні болі. Під маскою головного болю напруги можуть ховатися як психічні розлади, так і хвороби мозку чи внутрішніх органів, що вимагає всебічного обстеження.

Цервікогенний головний біль

Проблеми з хребтом і болі в спині, на жаль, вже норма для сучасного міського жителя. Тривалі статичні навантаження під час сидіння за комп'ютером або за кермом автомобіля, малорухливий спосіб життя і неправильне харчування сприяють прогресуванню остеохондрозу хребта. Травми теж сприяють розвитку спондилоартрозу, протрузій (невеликих випинань) та гриж міжхребцевих дисків у шийному відділі хребта.

Мігрень

У типовому випадку проста мігрень - це пульсуючий інтенсивний головний біль в одній половині голови, що супроводжується нудотою, посилюється при гучних звуках і яскравому світлі. При мігрені з аурою розвитку головного болю можуть передувати поява мерехтливих крапок перед очима або інші симптоми. При безконтрольному прийомі анальгетиків, при стресових ситуаціях, неправильному харчуванні, нестачі сну мігрень може стати хронічною.

Невралгія трійчастого нерва

Інтенсивні, прострілюючі болі в ділянці чола, брів, очей, носа або щелепи. Ці болі можуть супроводжуватися сльозотечею, почервонінням ока, іноді виділяється прозора рідина з носа. Якщо у пацієнта не виявляють запальних змін в придаткових пазухах носа або біль не викликаний стоматологічною проблемою, необхідна консультація невролога. - Одним з безпечних способів лікування головних болей, - говорить лікар-невролог Медичного центру "Оксфорд Медікал Рівне" Іванна Тодеріка, - є дарсонвалізація. Діючим фактором при цьому є високочастотний струм, що проходить через тіло, і електричний розряд, який виникає між шкірою пацієнта і електродом. При цьому поліпшується діяльність центральної нервової системи, підвищується тонус капілярів, артерій і вен, збільшується циркуляція в артеріальному і венозному руслах, з'являється активна гіперемія, знімається спазм судин, поліпшується трофіка тканин і підвищується неспецифічний імунітет. Після прийому в лікаря та встановлення діагнозу курс лікування Дарсонвалем можна пройти в нашому центрі "Оксфорд Медікал Рівне". Процедура триває 15 хв., супроводжується приємними відчуттями легкого поколювання і тепла. Записатися на прийом до лікаря-невролога в Медичний центр "Оксфорд Медікал Рівне" можна в будь-якій, зручній для вас формі: через сайт, за телефонами, особисто в клініці. Обирайте, що вам найбільше підходить.
м. Рівне,
вул. С.Петлюри, 19 (біля лялькового театру)
http://rivne.oxford-med.com.ua/ua/
Oxford-Medical

Відділення медичного центру:

  • Урологія
  • Гінекологія
  • Проктологія
  • Дерматологія
  • Неврологія
  • Терапія
  • Лабораторні аналізи
  • УЗД експертного класу
  • Денний стаціонар, хірургія
(0362) 40-40-50, (067) 840-40-50
Ліцензія МОЗУ серія АЕ 638036 від 05.01.2015р
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я
tag:Оксфорд Медікал


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також