Головний інженер водоканалу про забруднення Басового Кута: «Це чиста вода, а не стічні води»

932 0

Ми у соцмережах:

Головний інженер водоканалу про забруднення Басового Кута: «Це чиста вода, а не стічні води»

Днями Держекоінспекція виявила трубу, з якої у Басів Кута текла бурого кольору вода. Дослідження показали, що вона була брудною. Головний інженер "Рівнеоблводоканалу" Андрій Грухаль пояснив, що на водонапірній насосній станції на початку серпня дійсно виявили аварійну ситуацію – пошкодження скидної засувки з резервуарів чистої води. І при її заміні частина води потрапила в трубу і звідти у озеро.

 "Враховуючи осад, який перебував в скидних трубах, вона набула такого забарвлення, спричиненого підвищеним вмістом заліза. Запевняю, це чиста вода, а не стічні води. Цей скид, який відбувся, не несе ніякої загрози ні для озера, ні для біологічної флори. Ми готові до перевірки, оскільки ті показники, які екоінспекція відображає, лише по деяких позиціях перевищують ГДС самого озера Басів Кут ", – коментує Андрій Грухаль для Суспільного.

Він також зазначив, що провели ревізію запірної арматури на водонапірній насосній станції "Новий Двір", аби не допустити схожих ситуацій в майбутньому. Коли сталася аварія, запевняє, не було можливості повідомити про неї Держекоінспекцію.

"Наші працівники там опинилися пізніше, ніж про це дізналася екологічна інспекція, тому нам не було часу повідомити інспекцію. Знаючи, що цей скид – на балансі водоканалу, паралельного відбору проб нашою лабораторією не було, як того вимагає законодавство. Тому я не можу трактувати інформацію, яку надає екологічна інспекція по даній ситуації", – зауважив головний інженер "Рівнеоблводоканалу".

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також