Головний лікар рівненського діагностичного центру: «Серед студентів-медиків зріє революція»

5529 0

Ми у соцмережах:

Фото ілюстративне

Роман Шустик, головний лікар Рівненського обласного клінічного лікувально-діагностичного центру ім.Поліщука, розповів на своїй сторінці у Facebook, що студенти-медики невдоволені нововведеним тестуванням та збираються пікетувати Міністерство охорони здоров’я.

«Хочу привернути увагу до серйозної проблеми в медичній освіті, - зазначив Роман Шустик.Серед студентів-медиків зріє революція. До мене звернулись студенти і повідомили про цю проблему. У вівторок, 21 травня, у медичних вишах провели тестування «КРОК 2» для 6 курсу. Але провели за новою американською системою тестування. Здавалось би, хороша ініціатива... Але студентів кілька років вчили за українською системою. І перехід на нові стандарти лише під час оцінювання став для багатьох шоком. Хоча всі роки студенти вчились старанно і опановували медичний фах».

За словами пана Шустика, «тепер студенти ризикують залишитись без професії, адже у них не було можливості підготуватися до нових умов».

Завтра, 24 травня, студенти збираються пікетувати Міністерство охорони здоров'я України і проводити акції у своїх вишах.

«Переконаний, що на ситуацію мають звернути увагу в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун та президент України Володимир Зеленський. Треба вислухати студентів і прийняти зважені компромісні рішення для загального позитивного результату. Молоді лікарі мають отримати законне право на професію. Адже вони - майбутнє України»! – додав Роман Шустик.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також