Головний митник області причетний до затримання на хабарі його підлеглих

4148 0

Ми у соцмережах:

Іван Іванов, в.о. начальника Рівненської митниці

Вчора зранку на митному пості «Прикладники» Зарічненського району затримали на хабарі, розміром 80 доларів та 2400 грн, заступника начальника посту та головного інспектора. Сьогодні на прес-конференції керівник Рівненської митниці Іван Іванов зазначив, що знав про діяльність підлеглих, а тому призупинив ротацію кадрів, яку мав провести раніше.

Гроші митники взяли від «човників» - людей, які перевозили з Білорусі підакцизні товари та інші речі у більшій за дозволену кількість.

За які саме товари митники взяли гроші, завідувач організаційно-аналітичного сектору відділу внутрішньої безпеки територіальних органів ДФС у Рівненській області Володимир Мамай розповідати на прес-конференції не захотів. Мовляв, таємниця досудового розслідування.

Проте зазначив, що за розмитнення цих товарів контрабандистам довелося б заплатити на 50% більше, аніж вони дали хабара.

За словами пана Мамая, вони кілька днів документували роботу митників. Від «човників» затримані брали в середньому 40-80 доларів – залежно від типу та кількості товару, який ті перевозили.

Володимир Мамай

Окрім того, спікер зазначив, що його відділ «працює» і щодо інших митних постів на Рівненщині, бо ж нарікання були не тільки на «Прикладники». Проте затримання корупціонерів, за його словами, довготривалий процес.

Додав, що навіть затримання у «Прикладниках» могло б зірватися, бо призначений у грудні в.о. начальника Рівненської митниці Іван Іванов запланував зробити ротацію керівників митних постів.

На прохання відділу безпеки Іван Іванов призупинив кадрові перестановки, щоб затримання на хабарі відбулося.

Зазначимо, що начальника митного посту «Прикладники» збиралися перевести до Удрицька у Дубровицькому районі.

Пан Іванов зазначив, що начальник митного поста, чиїх підлеглих затримали, запевняє, що не знав про налаштовану схему і взагалі був проти призначення свого заступника.

Якщо причетність начальника посту не буде доведена, працювати на керівній посаді він залишиться. Втім, пан Іванов зазначив, що після перевірки можлива і догана.

Також новий керівник Рівненської митниці заявив, що у його пріоритеті – боротьба з корупцією на Рівненській митниці.

Усіх, хто знає про факти вимагання митниками хабарів, просять повідомляти про це за номером телефону (0362) 692-575.

Додамо, що завтра затриманим митникам мають обирати запобіжний захід. Наразі вони в ізоляторі тимчасового тримання.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також