«Голову Рівненської облради і заступників обирають депутати, а не суд»

1113 0

Ми у соцмережах:

фото: Рівненська облрада

Депутат з партії «Слуга Народу» Юрій Ліпський намагається оскаржити у суді обрання голови Рівненської облради.

До слова, у попередньому скликанні після обрання головою Рівненської обласної ради представника Радикальної партії Володимира Ковальчука рада погрузла у міжусобицях. Були судові позови, а за весь час попередня каденція ради змінила чотирьох голів.

Головою ради нового скликання став депутат від «ЄС» Сергій Кондрачук. Останній припускає, що такий позов був поданий, бо так «зеленим» надиктували у Києві.

«Направду, я навіть не знаю, коли перше судове засідання. Про цей позов я абсолютно не думаю, хоч мене і долучили третьою стороною. Я навіть не відкривав те, що намагаються оскаржити. І ось чому: жоден суд в Україні не призначає і не змін має голів обласних рад. Так само як і заступників голови. Це можуть зробити лише депутати. На сьогодні до мене є вотум довіри моїх колег, за що я їм вдячним. Поки ця підтримка становитиме 33 депутати, то я буду працювати головою. Я не уявлю, що маю статися, щоб я робив у президії те, що свого часу робили Ковальчук і Корнійчук. Депутати або підтримують керівництво обласної ради, або цієї підтримки немає», - говорить Сергій Кондрачук.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також