Голуби зібрали 1381 гривню на армію

2372 0

Ми у соцмережах:

Голуби зібрали 1381 гривню на армію

Сотні птахів у клітках заполонили сходи Палац культури "Хіміка" минулої суботи. На щорічну виставку зібралося із півтисячі птахівників з 9 областей. Найбільше було з сусідніх Волині, Тернопільщини та Хмельницького. Дехто приїхав автобусом ще удосвіта, щоб зайняти краще місце на майданчику перед Палацом культури, адже на асфальті оренда кліток дешевша, ніж у фойє.

Голуби (17) — Голуб'ятня — недешеве задоволення, бо забирає і час, і гроші. Найдешевшу пташку можна за 50 гривень купити, а найдорожча і за тисячу доларів піде. Щоправда, тут нас виставці таких дорогих немає. Хіба що за пару голубів м'ясної породи просять півтори тисячі гривень. Найбільш популярний — миколаївський високолітний, це найвідоміша українська порода у світі. Їй "Укрпошта" місяць тому навіть марку присвятила, — розповідає голуб'ятник п.Андрій з Рівного. — Я вже років 40 голубами займаюся. Холодно стояти тут, але для птахів це погода нормальна. На день з'їдають по 20 грамів корму, зажиріли уже. А тут і знайомих зустрінеш, і продаси трохи. Люди підходять, беруть голубів у руки і дивляться пір'я на хвості та на крилах, чи він зможе піднятися у небо. Професіоналів одразу видно по тому, як роздивляються птаха і що питають. Новачків тут набагато менше. Цього разу виставку назвали "Голуб єдиної країни — голубь единой страны". Але переважно приїхали західняки, щоб хоч пальне на дорогу окупилося, — каже Василь Третяк з Волині.

Фотоальбом:

Анонсована виставка для голуб'ятників розрослася до невеликого зоопарку. Окрім голубів, люди попривозили з собою на продаж гігантських курей, гусей, папуг, ткачиків, 10-кілограмових кролів-велетнів, нутрій та навіть породистого цуцика. — А у мене — голуби-павичі та дутиші. Зайнявся ними всього півроку, поки подобається. Заодно привіз із собою двох справжніх павичів та двох шиншил. Павичів розводити непросто, але людям вони подобаються. Плодяться тричі за сезон, яйця я підкладаю під індичку. Тільки павичі кричать надто голосно під час парування, на півміста чути, — розповідає Геннадій із Сарн. Заодно на виставці вирішили й армії допомогти. Організатори самі запропонували волонтерам поставити скриньки — згодом нарахували 1381 гривню. Пожертви переказали на рахунок благодійного фонду "Скарбниця Надії", який обіцяє купити речі, необхідні солдатам.
Олена Власова


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також