Горбатюк передумав і вже хоче об’єднати Квасилів з Рівним

1500 0

Ми у соцмережах:

Горбатюк передумав і вже хоче об’єднати Квасилів з Рівним

Квасилів готовий приєднатися до Рівного. Принаймні, про це заявив селищний голова Степан Горбатюк під час робочої зустрічі з фахівцями проєкту «ПУЛЬС» Рівненського регіонального відділення Асоціації міст України.

Портал Інший Квасилів повідомляє, що голова Степан Горбатюк розповів, що нині у Квасилові працюють над питання, щодо приднання Квасилова до Рівного:

– Ми давно хотіли би утворити громаду, але наші сусіди, навколишні села пішли проти перспективного плану і утворили власну Корнинську громаду, тим самим порушивши наш формат об’єднання, який був передбачений у перспективному плані Квасилівської ОТГ. Потім ми вже обговорювали з нашими депутатами можливість приєднання до Здолбунова. Однак, люди висловилися проти. Мовляв, якщо вже приєднуватися до когось більшого, то це однозначно має бути Рівне, а не Здолбунів. У нас є перспектива розвитку, адже маємо чимало бюджетоутворюючих підприємств, тому маємо регулярні фінансові надходження.

У свою чергу, консультант з правових питань Василь Курилас зазначив, що назад дороги вже немає:

– Якщо Корнинська громада стала самостійною, то очікувати що вони захочуть об’єднатися з Квасиловом – не варто. Тому потрібно пришвидшити процес приєднання до міста Рівного та скористатися пропозиціями щодо фінансових вливань на розвиток інфраструктури Квасилова.

Директорка Рівненського РВ АМУ Тетяна Грещук зауважила:

– Ви багато втратили, що так довго не об’єднувалися, але ми розуміємо, що це не ваша провина. Тому – зробіть правильний вибір щодо свого подальшого партнера, бо вже потім змінити формат об’єднання – буде неможливо.

Про це повідомляє Офіс реформ проєкту «ПУЛЬС» Рівненського регіонального відділення Асоціації міст України.

Нагадаємо, що упродовж останніх трьох років голова Квасилова Степан Горбатюк та переважна більшість депутатів виступали категорично проти об’єднання з Рівним, заявляючи, що в такому випадку обласний центр просто поглине селище, позбавивши його можливостей далі розвиватися. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також