Гордість Рівного з дзюдо через «моральний тиск і приниження» звернулася до Зеленського (ВІДЕО)

4453 0

Ми у соцмережах:

Гордість Рівного з дзюдо через «моральний тиск і приниження» звернулася до Зеленського (ВІДЕО)

Рівнянка Ірина Гусєва є дворазовою срібною призеркою Параолімпійських ігор з боротьби дзюдо.

Спортсменка записала емоційне звернення до президента України Володимира Зеленського, міністра молоді та спорту і народних депутатів.

Вона розповіла, що її примусили завершити спортивну кар’єру після того, як вона вийшла у декретну відпустку.

У своїх проблемах вона звинувачує особистого тренера Михайла Романкевича, з яким займалася близько 7 років.

- За цей час мені зробили 5 оперативних втручання на правий плечовий суглоб. Така кількість операцій зумовлена тим, що мені не давали брати лікарняний та належним чином проходити реабілітацію. Адже я мала брати участь в усіх змаганнях, які були у мене в контракті. Жодного змагання я не мала права пропустити у зв’язку з травмою. Всі операції, лікування та відновлення я оплачувала за власний кошт. Часто я брала участь у змаганнях вже травмована. Тому на змаганнях ще більше доривала плече, а після них була змушена робити повторні операції, - говорить спортсменка.

За її словами, на Параолімпіаді в Токіо вона виходила боротися з дуже важкою травмою – «повний розрив плечового суглоба»:

- Моє плече не трималося та постійно вилітало. Однак завдяки роботі лікарів та масажистів я змогла вийти на килим і здобути срібну нагороду.

Гусєва стверджує, що після змагань проінформувала тренера й керівництво, що планує йти у декретну відпустку. Однак спортсменку через це чиновники розкритикували:

- Мені сказали, що я не маю права так робити. Що зі мною не підписуватимуть контракт, що не будуть виплачувати ніяких стипендій. Мені наговорили багато речей, які мене здивували. Це був моральний тиск на мене. Коли я уже приїхала до Рівного, то нас запросили в міську раду й в ОДА, де озвучили суми грошових премій за нагороди.


Дзюдоїстка говорить, що тренер вимагав, аби вона 10% від цих премій перерахувала йому.

Параолімпійська призерка відмовилася це робити. Тоді її перевели на 0,5 ставки, а потім поставили перед фактом, що її спортивна кар’єра завершена.

- Вважаю, що причиною цього є те, що я не віддала цих 10% грошей. Що я задавала питання стосовно медикаментозного забезпечення. Мені прямо сказали, що на тобі хрест… Погрожували, що я ніде у Рівному не зможу працювати. Навіть тренером, - каже Ірина Гусєва.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також