Горішки для здоров’я

951 0

Ми у соцмережах:

Горішки для здоров’я

Різні види горіхів справляють цілющу і загальнозміцнювальну дію на весь організм.

Різні види горіхів справляють цілющу і загальнозміцнювальну дію на весь організм.

Горіхи — універсальний продукт. Їх використовують як добавку до їжі у всіх країнах світу. Більше того, горіхи можуть замінити окремий прийом їжі.

Однак горіхи можуть і завдати шкоди організму. Насамперед це дуже калорійний продукт, горіхи треба їсти в міру (кілька ядер на день). Також вони можуть викликати алергічну реакцію. Їх небажано вживати людям, які мають проблеми з травленням: продукт важко засвоюється в організмі.

У чому ж користь горіхів? Вони багаті не тільки білками, корисними жирами, вітамінами і мінералами, а й амінокислотами, необхідними для живлення мозку й імунної системи.

Волоські горіхи. Цей вид горіхів стимулює роботу мозку, покращує пам'ять, допомагає боротися з депресією і справлятися з невротичним станом. І це все завдяки вмісту мінеральних сполук: магній, калій, кобальт, залізо, йод. Крім того, горіхи корисні при гіпертонії й серцево-судинних захворюваннях.

Фундук. Вміст білків і амінокислот у цьому горісі високий, тому за білковою цінністю фундук порівнюють з м'ясом. Корисні тим, що борються з раковими клітинами і з вільними радикалами. Застосовується фундук як ліки проти варикозу.

Мигдаль. З давніх-давен мигдалем лікували захворювання кишечнику та сечостатевої системи. Плоди цього горіха прискорюють одужання від хвороб шлунково-кишкового тракту, нормалізують стілець і надають проносну дію.

Кеш’ю. Використовується як засіб при захворюваннях органів дихальної системи, грипі та бронхіальній астмі. Кеш’ю має антибактеріальну та протизапальну дію, благотворно впливає на кровоносну систему організму.

Фісташки підходять для тих, хто сидить на дієті. У них містяться антиоксиданти, вітаміни Е і групи В, каротиноїди, які допомагають зберегти зір і сприяють зміцненню зубів і кісткової тканини.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також