Горять не лише мерседеси

1940 0

Ми у соцмережах:

Горять не лише мерседеси

Більше місяця минуло з дня нашої публікації щодо автомобілів місцевих чиновників, які останнім часом регулярно горять різнокольоровим полум'ям. Тоді ми запитували: хто наступний? Наступним виявився Юрій Приварський, перший заступник голови Рівненської обласної держадміністрації, чий електромобіль згорів позавчора.

АВТО ПРИВАРСЬКОГО Звісно, можна припускати, що авто Приварському не підпалили, а воно загорілося саме. Але насправді це має цікавити вже наступного чиновника, в якого «випадково» загориться авто, хоч на бензині воно, хоч на електриці. Може, цим пожежам можна якось запобігти? От не опікувався би Приварський тендерами на будівництво, може, й не згоріло б у нього нічого? Електромобіль «Renault Zoe», що належить першому заступнику голови Рівненської ОДА, згорів посеред ночі за кілька хвилин, мало не перекинувшись на двоповерхову хату, в якій мешкає чиновник. Пожежа на Вербовій, 101 у Рівному, де живе родина Приварських, виникла близько четвертої ранку у вівторок, 11 квітня. Електромобіль, який офіційно зареєстрований на дружину Юрія Приварського Наталію, був припаркований поряд з будинком і стояв вночі «на зарядці». Чому загорівся — чи від замикання електропроводки, чи через чийсь навмисний підпал — слідство ще встановлюватиме. Як розповів Дмитро Мельник з прес-служби ГУ ДСНС у Рівненській області, на пожежу виїхали дві пожежні автоцистерни та 10 рятувальників. Коли прибули, авто вже повністю палало. Пожежники лише встигли погасити вогонь, доки той не перекинувся на житловий будинок. Хоча пластиковий «козирок» будівлі уже почав плавитися від вогню. Будинок Приварського Електромобіль був 2013 року випуску, але офіційно у власності родини — з минулого року. Ціна на такі електрокари в Україні — від 25 тис. доларів. Юрій Приварський коментувати можливі причини пожежі не хоче. Зазначає, що правоохоронці встановлюватимуть, чи був підпал, а чи замикання. У розмові з кореспондентом «РВ» він повідомив лише про те, що автомобіль не був застрахований, побідкавшись, що тепер доведеться перебиватися без транспорту. Бо «Рено» — єдине авто, яким офіційно володіла родина. На Вербовій, судячи з декларації чиновника, його родині належить лише частина будинку під номером 101 — два поверхи на 137 кв. м. Окрім того, Приварський є власником квартири на 49 «квадратів» у Рівному. А його дружина у місті ще має магазин на 44 кв. м та нежитлове приміщення на 131 кв. м. приварський

Юрій Приварський
Торік Юрій Приварський мав 197,9 тис. грн. зарплати на посаді першого заступника, а його дружина — понад 310 тис. грн. від підприємництва. Пан Приварський задекларував, що Наталія тримає 140 тис. грн. готівки та 180 тис. грн. у банках. На посаді першого заступника Юрій Приварський трудиться з 2014 року, вже «переживши» двох голів ОДА і працюючи з третім. Після того, як він став опікуватися частиною обласних департаментів, зокрема, з питань будівництва, тендери на мільйонні суми активно почали вигравати фірми, з якими Приварський був пов'язаний як юрист ще до того, як почав працювати в ОДА.
Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також