Гощанські чиновники приїхали у село, щоб вшанувати поважну селянку з ювілеєм

836 0

Ми у соцмережах:

Гощанські чиновники приїхали у село, щоб вшанувати поважну селянку з ювілеєм

Шість онуків, десять правнуків і праправнук - найцінніше багатство Антоніни Данилець з Гощанщини, на життєвому календарі якої сьогодні ювілейна дата - 90 років із дня народження.

Народилася вона в багатодітній родині села Малятин. Окрім Антоніни в сім’ї виховувалося ще 6 сестер і брат. Дитинство припало на важкі довоєнні, а молодість - післявоєнні роки відбудови.

Після одруження з парубком Олексієм, молода сім’я певний час мешкала з його батьками в сусідньому селі Мощони. Згодом придбали власний дім у рідному для неї Малятині. У парі народили й виховали 3-х дітей - доньок Галину й Тетяну, сина Петра.

Важким ударом для жінки стала смерть коханого чоловіка. У віці 36 років доля вдягнула на неї вдовину хустку, а діти стали напівсиротами.

Додатковим випробування після втрати чоловіка стала пожежа, яка позбавила її з дітьми даху над головою. Тимчасовий прихисток у той складний час знайшла в домі своєї матері. Через деякий час купила новий дім для себе й дітей.

За плечима пані  Антоніни - важкий досвід роботи в колгоспній ланці, дояркою на фермі. Продовжила працювати навіть після виходу на заслужений відпочинок - була техпрацівницею в колгоспній конторі.

Важким ударом для ювілярки на схилі літ стала й смерть сина Петра.

Опорою, підтримкою для неї залишилися доньки, онуки, правнуки і правнучок.

Наважаючи на роки, жінка самостійно дає собі раду, справляється з домашніми клопотами з ранньої весни до осені. Щоправда зимує разом із донькою Тетяною, яка забирає її до себе.

У ювілейний день народження до іменинниці завітали начальник відділу організаційної роботи Гощанської селищної ради Олександр Панчук, староста Малятинського округу Світлана Герасимчук.

Вручивши подарунки, гості побажали ювілярці багато світлих днів, щасливих років, міцного здоров’я та наснаги. А ще обов’язково зустріти омріяну всіма українцями перемогу над російськими окупантами. До привітань долучилася також керівниця Гощанської організації Червоного Хреста України Катерина Кирилюк.

За повідомленням Гощанської селищної ради.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також