Гощанській селищній раді дадуть півмільйона на віртуальний світ

1495 0

Ми у соцмережах:

Гощанській селищній раді дадуть півмільйона на віртуальний світ

Український культурний фонд зацікавився Гощанщиною. Району готові надати кошти на розвиток туристичної галузі, а конкретно – на розробку веб-сайту та інших ресурсів, які розповідатимуть про туристичні принади краю у віртуальному вимірі.

 Про це повідомляє прес-служба Гощанської селищної ради.

На реалізацію проекту «Використання культурного потенціалу Гощанської громади шляхом впровадження сучасних інформаційних технологій задля економічного розвитку Гощі» Гощанська селищна рада отримає від Українського культурного фонду 463 тис. грн. У рамках проекту відцифрують культурні об’єкти та цінності Гощі, розроблять веб-ресурс (веб-сайт та мобільні додатки), які висвітлюватимуть культурні ресурси громади. Також відбудеться промо-кампанія проекту, яка передбачає організацію театралізованих квестів, поширення друкованих матеріалів, відеороликів у мережі «Інтернет» та виготовлення сувенірної продукції. Крім того, буде створена зручна інфраструктура для туристів, які приїздитимуть в Гощу.

– Проекти розвитку нині є доволі актуальними, – каже автор проекту, керівник відділу стратегічного розвитку Гощанської селищної ради Євгеній Сульжук. –  Ми розуміємо тенденції сучасності, потребу громади бути у віртуальному світі. Без залучення та використання інформаційних технологій неможливо популяризувати будь-яку локацію, у тому числі місто чи село.

Про досвід місцевого самоврядування в залученні позабюджетних коштів для розвитку малих територій розповів Гощанський селищний голова Микола Панчук.

– Проектні менеджери – це люди, які мають працювати в кожній сільській чи міській раді, – зауважив Микола Панчук. – Не бійтеся ухвалювати нетипові рішення так як 2016 року це зробили ми, увівши в структуру селищної ради відділ стратегічного розвитку.

Нагадаємо, нещодавно Гоща перемогла у всеукраїнському конкурсу «Неймовірне село України».


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також