Гості не у своїй тарілці

2557 0

Ми у соцмережах:

Гості не у своїй тарілці

Якщо нам завжди було цікаво, чи є життя на Марсі, то комусь, хто живе на іншій планеті або на далекій зірці, явно небайдуже, яке життя-буття на Землі. Особливий інтерес інопланетяни виявляють до України. Про це свідчить майже тисяча відвідувань НЛО наших країв.

Куля над буряковим полем Невпізнаний літаючий об’єкт приземлявся і на окраїні села Яблунівка Макарівського району на Київщині 16 жовтня 1989 року з настанням сутінок. Щось яскраве, що опустилося на півгодини над буряковим полем, а потім повільно і плавно віддалилося, бачили багато людей. Найтовариськіші потім охоче роздавали інтерв’ю газетам, ділилися в Київському планетарії враженнями як очевидці візиту НЛО. Люди розповідали, що при зниженні «тарілка» на висоті 8 м обламала стовбури і гілки дерев, а на полі після неї залишилася вигоріла у формі трикутника рослинність. Домашні тварини потім біля цього місця були неспокійні: собаки гарчали, у кішок дибки ставала шерсть, а корови насторожено принюхувалися. Минуло два десятиліття. Незвичайних візитерів у Яблунівці не забули. ”НЛО приземлялося на полі за моїм городом, — згадує місцевий житель Микола Сліпченко. - Я побачив вогненну кулю, і перша думка обпекла. Подумав, горить будинок. Придивився, і на душі відлягло. Зрозумів, що на колгоспному буряку приземлився якийсь яскравий об’єкт. Покликав дружину, дітей, сусідів. Деякі односельчани крутили пальцем біля скроні, мовляв, «смикнув» склянку — от і ввижається. А ті, хто прибіг, змогли побачити НЛО з відстані 300-400 метрів. Це була золотава, але не сліпуча, а приємна для очей величезна куля діаметром 5-6 м. Всередині неї явно проглядався трикутник. Таким його побачили всі дорослі. А всім дітям чомусь було видно трикутник з кулею всередині». Що ж стосується наслідків відвідування НЛО, то Микола Юхимович говорить, мовляв, тільки коли минув деякий час, усвідомив, що не треба було про нього усім розповідати. ВОНИ (ті, хто керував об’єктом, а може, навіть був всередині нього) цього напевне не люблять. І припустив, що його хворі зараз ноги — скоріше за все, ЇХНЯ помста. ”Місцевість, на якій приземлялися прибульці, називається Рудка, — продовжила секретар сільради Наталя Медведська. — Ми не відразу дізналися про дивну подію. Син, якому було 7 років, наполіг, щоб сходили і подивилися. Побачили лише величезну яскраву зірку, що повільно пливла по небу, від якої проміння било на землю, як потужні прожектори. «Зірочка» поступово зменшувалася, поки не розчинилася в нічному небі. У селі помітили, що після відвідування НЛО в районі Рудки часто відбуваються аварії, люди почали більше хворіти». Хто знає, чи «винне» в цьому НЛО? Все-таки за 20 років в Україні стало більше автомобілів, погіршилася екологія. Але як би там не було, візит інопланетян — подія не звичайна. Навіть якщо вона не залишила після себе реальних наслідків.

Дивні чоловічки з древніх літописів Незважаючи на те, що про візити з інших світів почали говорити лише десь у середині ХХ століття, уфологи, уважно вивчивши древні літописи й архіви, припустили, що деякі дивні об’єкти, що згадуються в них, — не що інше, як «тарілки» інопланетян. Ще Нестор Літописець писав, що в 1065 році було «знамення на заході, зірка велика, із променями ніби кривавими. Звечора сходила вона на небо після заходу сонця, і так було сім днів». Нібито в той же час у Сетомлі, притоці річки Почайни під Києвом, рибалки витягли дивну на вигляд дитину — на обличчі в неї були помітні «срамні частини». Злякавшись, її знову кинули у воду. Не виключено, що це і був чоловічок-прибулець. Трохи пізніше, у 1092 році, цей же літопис зберіг ще одну дивну подію, що сталася в Полоцьку. «Вночі стояв тупіт, щось стогнало на вулиці, нишпорили біси, як люди. Якщо хто виходив з будинку, негайно невидимо уражений бував бісами язвою і від того помирав. Потім почали і вдень бути на конях, а не було їх видно самих, але помітні були коней копита. І було знамення в небі, ніби коло превелике». Дивні небесні події згадуються і пізніше — в Іпатіївському літописі ХІІ століття, у Никонівському, який зберіг події ХV сторіччя. Дивне явище, побачене селянином у ХІХ столітті, описав і письменник Іван Нечуй-Левицький. Літній чоловік розповів таку історію: «На заході стояла одна-єдина хмарина, на чистому небі, все золоте з червоними краями. Над самим шпилем, серед лісу, на хмарині стояла людина, прозора, як туман, і начебто кивала рукою йому, немов кликала».

Прилітають до нас на вогник Але найчастіше тарілки, диски, кулі невідомого походження почали відвідувати нас у ХХ столітті. В часи СРСР дані про появу їх у всіх республіках акумулювалися в Москві. Схоже, там вони зберігаються і зараз. «У незалежній Україні НЛО теж вивчають, — розповів закарпатський уфолог Ярослав Сочка. — Знаю, що «тарілки» були об’єктом уваги як Міноборони (у цьому зізнався начальник головного гідрометцентру Збройних сил України полковник Юрій Лунєв у середині 1990-х, у його обов’язки входило оперативне оповіщення вищих посадових осіб про факти виявлення НЛО), так і в НАНУ, які досліджувати НЛО в 1994 році доручив тодішній Президент України Леонід Кравчук. Які факти за ці роки зібрані на державному рівні — загадка». Ентузіасти з вивчення незвичайних небесних явищ, не дочекавшись у держструктурах відповідей на свої запитання, припускають, що в НАНУ, з огляду на тяжке матеріальне становище науки, навряд чи зараз ведуть ці дослідження. А от у Міноборони, скоріше за все, НЛО — предмет пильного вивчення. Адже поява дивних об’єктів у небі може бути напряму пов’язана з держбезпекою. Щоб дані про «тарілки» стали доступними всім громадянам України, які цим цікавляться, уфологи вирішили систематизувати усі факти про візити НЛО, що є в окремих громадських організацій. І нещодавно клуб «УФОДОС» створив Національний архів НЛО України. На його сайті можна не тільки знайти інформацію про прибульців, а і залишити свої враження, якщо раптом вдалося стати очевидцем дивного явища. Зібрано майже 900 фактів візитів НЛО в наші краї. ”У минулому, 2009 році, був пік активності появ НЛО як над Україною, так і в усьому світі, — резюмує Ярослав Сочка. — З огляду на історично сформовану тенденцію, можна припустити, що до 2012 року включно «тарілки» рідко будуть показуватися, а в 2014-2016 роках вони напевне активізуються. Але рекордна відвідуваність НЛО припаде, скоріше за все, на 2018-2019 роки». Уфолог розповів, що зазвичай під час зустрічі з НЛО в людей виникають різні відчуття — від страху до ейфорії. Але головне — взяти себе в руки і постаратися не панікувати. Не можна, за порадою пана Сочки, робити різких рухів, не варто кричати, втікати або наближатися до прибульців. А тим більше — намагатися привітати рукостисканнями. Хто знає, які там у них, в інших світах, звичаї. Можливо, цілком миролюбні жести там вважаються войовничими. Втім, не факт, що комусь взагалі вдасться побачити дивних чоловічків, як у часи Київської Русі. Змінюється світ, змінюють свої форми і НЛО. Останнім часом прибульці воліють залишатися невидимими.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також