«Говерла» запрошує громади Рівненщини до співпраці

721 0

Ми у соцмережах:

«Говерла» запрошує громади Рівненщини до співпраці

Досвід такого співробітництва з програмою USAID уже мають 10 територіальних громад Рівненщини, серед яких - Корецька, Костопільська, Клесівська, Острозька, Радивилівська, Рокитнівська та Сарненська громади та інші.

Напрямки можливого співробітництва керівникам тергромад презентували представники регіонального офісу проєкту USAID «Говерла» під час Ради громад при голові Рівненської обласної ради.

 

Як заувжила координаторка проєкту на Рівненщині Руслана Стасюк, USAID «Говерла» має три основні цілі, за якими провадить свою діяльність в семи регіонах України:

- це законодавче забезпечення задля підвищення ефективності функціонування системи місцевого самоврядування;

- підвищення спроможності органів місцевого самоврядування (ОМС) щодо реалізації місцевої політики та виконання своїх повноважень;

- створення механізмів, які допоможуть громадянам відігравати вагомішу роль у місцевому самоврядуванні, залучення мешканців до процесу прийняття рішень, до реалізації проєктів місцевого розвитку.

 

Саме за другим напрямком регіональний офіс проєкту готовий розширювати співпрацю на Рівненщині насамперед. Йдеться про розбудову спроможності органу місцевого самоврядування, його відкритості та прозорості, підвищення якості надання муніципальних послуг.

Інклюзивність, безбар’єрність, реагування на надзвичайні ситуації, муніципальне співробітництво – це ті напрямки, з якими уже працюють на Рівненщині. При цьому, зауважує Руслана Стасюк, експерти проєкту враховують міжнародні стандарти та кращі практики місцевого самоврядування.

Представники громад мають можливість брати участь у навчаннях, отримувати необхідні консультації.

Окрім теоретичного супроводу, в рамках реалізації угод міжмуніципального співробітництва USAID «Говерла» надає матеріальну підтримку щодо закупівлі медичного обладнання для місцевих закладів охорони здоров’я, обладнання для утилізації сміття тощо. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також