Гранатометника арештували, але у слідчому ізоляторі він не сидітиме

1734 1

Ми у соцмережах:

Гранатометника арештували, але у слідчому ізоляторі він не сидітиме

Рокитнівський районний суд обрав тримання під вартою строком на 60 діб - до 3 березня, з визначенням застави у розмірі 96 050 гривень 21-річному військовику з Рокитнівського району, але у слідчий ізолятор той не потрапить, бо оскаржив ухвалу суду.

21-річного військовика підозрюють у хуліганстві. Маючи військову спеціальність гранатометник, він перебував у відпустці, повернувшись із зони проведення антитерористичної операції для проходження реабілітації за місцем проживання.

2 січня цього року на вулиці міста Рокитне виникла суперечка та штурханина між солдатом та двома місцевими жителями. Військовик вийняв із кишені куртки корпус гранати Ф-1 без запалу та кинув під ноги опонентам. Звичайно, ті злякалися, що їх здоров’ю та життю загрожує небезпека. Тому звернулися до правоохоронних органів.

І адвокат, і військовослужбовець переконували потім суд, що бойову гранату затриманий знайшов під залізничним мостом у м.Рокитне і хотів занести її до поліції, але не наважився, бо був у той день напідпитку. Коли райсуд обрав військовику запобіжний захід – тримання під вартою на 2 місяці, захисник подав апеляційну скаргу про зміну запобіжного заходу на більш м’який, не пов’язаний із триманням під вартою,

А прокурор переконував колегію суддів у необхідності ухвалу Рокитнівського районного суду залишити без змін, бо підозрюваний у 2017 році притягувався до адміністративної відповідальності за дрібне хуліганство та існує небезпека, що військовослужбовець може вчинити подібний злочин, бо за місцем проживання у нього виявлено ще одну бойову гранату Ф-1.

Прес-служба Рівненського апеляційного суду повідомила РВ, що колегія суддів, взявши до уваги той факт, що військовослужбовець визнав вину та щиро розкаявся у вчиненому, повинен проходити реабілітаційні заходи після перебування в зоні бойових дій, нагороджений почесною грамотою «За відвагу», апеляційну скаргу захисника задовольнив частково. Ухвалу місцевого суду скасував та постановив нову, якою обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з 20:00 до 07:00. Відомо, що обвинувальний акт у цьому кримінальному провадженні уже найближчим часом буде скеровано до суду.
Читайте також П’яний кинув гранату під ноги перехожим


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також