Гранітний вимагає відводу суддів

1528 0

Ми у соцмережах:

Гранітний вимагає відводу суддів

Відвід колегії суддів Рівненського міського суду та заміна адвоката для Ярослава Гранітного – ці клопотання розглянули під час розгляду справи за статтею державна зрада, яку інкримінують киянину Юрію Клейносу та рівнянину Ярославу Гранітному.

Гранітний вимагає відводу суддів через їх некомпетентність та упередженність. А адвоката просить замінити через те, що захисник немає часу приходити до  нього у СІЗО, повідомляє Рівне Суспільне.

На фото підозрюваний Ярослав Гранітний


На фото прокурор Петро Демчук

– Кримінально-процесуальним кодексом передбачені чіткі вимоги до відводу суддів і підстави які виключають їх участь судовому розгляді. Вважаю, що на даний час таких підстав немає для відводу колегії суддів, – прокоментував прокурор Петро Демчук.

На фото суддя Наталія Діонісьєва 

Колегія суддів приходить до висновку про відмову у задоволенні заяви про відвід колегії суддів та заяви про відвід судді Рогозіна виходячи з наступних підстав. Ст. 75 КАПК України передбачених підстав для відводу судді в кримінальному провадження, зокрема за наявності обставин які виникають сумнів у його неупередженності, – повідомила суддя Наталія Діонісьєва.  

Клопотання про заміну адвоката для Ярослава Гранітного суд задовільнив. Новий розгляд цієї справи відбудеться завтра, 3 липня, об 11 годині.

Нагадаємо, що Ярослава Гранітного та Юрія Клейноса підозрюють в організації пікетів під стінами Рівненської облдержадміністрації у травні 2017 року. За версією слідства, під час цих акцій лунали заклики до створення так званої Рівненської народної республіки, і фінансувалися вони з Російської Федерації.

Ярославу Гранітному та Юрію Клейносу інкримінують державну зраду та посягання на територіальну цілісність України. Зa вчинeння таких злoчинів кримінальний кодекс України передбaчaє пoкaрaння – пoзбaвлення вoлі термінoм дo 15 рoків з кoнфіскaцією мaйнa. 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також