Гранітний залишається в Рівненському СІЗО ще на два місяці

1657 0

Ми у соцмережах:

Гранітний залишається в Рівненському СІЗО ще на два місяці

Ярославу Гранітному, якого обвинувачують у державній зраді, продовжили запобіжний захід – тримання під вартою ще на 60 днів. Також він може вийти із СІЗО, внісши заставу в розмірі 190 тисяч гривень.

Таким чином колегія суддів на чолі з Наталією Діонісьєвою зодовольнили клопотання прокурора Володимира Пилипіва, повідомляє Суспільне. Адвокат обвинуваченого Валентин Дупак клопотав про нічний домашній арешт. Ярослав Гранітний перебуває в СІЗО з травня 2017-го року, справу ще не почали розглядати по суті. Сам він, як і на попередніх засіданнях, заявив, що доказів його вини немає і він досі не ознайомився з матеріалами справи.

Прокурор Володимир Пилипів вважає, що існує ризик знищити, сховати або спотворити документи, які мають істотне значення для встановлення обставин кримінального правопорушення. Крім того, вважає, що існує ризик впливу на свідків або інших учасників провадження.

Адвокат Ярослава Гранітного Валентин Дупак заявив:

– Всі розумні строки для розгляду КПК давно перейшли всі розумні межі повністю. Всі ризики, які були наведені Пилипівом, як і воно продовжується протягом трьох років, мають чисто формалізований... Він хоче і працювати, і нормально навчатися у вищому навчальному закладі, до лав якого він вступив.

Нагадаємо, що киянин Юрій Клейнос, якого разом із Ярославом Гранітним обвинувачують у державній зраді, на початку листопада сплатив заставу у розмірі 190 тисяч гривень і вийшов із СІЗО. Його зобов'язали з'являтися на усі судові засідання та задовільнили клопотання його адвокатки Світлани Новицької про повернення йому паспорта.

Ярослава Гранітного та Юрія Клейноса підозрюють в організації пікетів під стінами Рівненської облдержадміністрації у травні 2017 року. За версією слідства, на цих акціях лунали заклики до створення "Рівненської республіки" та фінансувалися із Російської Федерації. Чоловікам інкримінують державну зраду та посягання на територіальну цілісність України. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також