Гранітного залишили у СІЗО ще на два тижні

1923 0

Ми у соцмережах:

Гранітного залишили у СІЗО ще на два тижні

У Рівненському міському суді продовжили запобіжний захід підозрюваному у сепаратизмі Ярославу Гранітному, колишньому лідеру обласної організації УНА-УНСО. Судове засідання він уже традиційно розпочав із «вистави».

Нагадаємо, Гранітний приїздив до суду голим, показував непристойні знаки слідчому СБУ Роману Крупенку та навіть погрожував фізичною розправою.

До слова, Гранітному за фактом погроз працівнику правоохоронних органів вже оголошено підозру Гранітному і справу передано до суду.

На сьогодні ж пан Гранітний вже другий день поспіль відмовлявся їхати до суду. Учора мало відбутися чергове судове засідання, на якому повинні були продовжити йому запобіжний захід.

Втім підозрюваний відмовився їхати, тож суддя змушений був застосувати до нього примусовий привід.

Проте і тоді конвойні не змогли привезти Гранітного, оскільки йому буцімто стало зле. Відповідну довідку надав терапевт Рівненського СІЗО.

Суддя переніс засідання на сьогодні на 10.30 ранку. Проте і нині Ярослав Гранітний відмовився прибути до суду, бо, мовляв, приїхали за ним конвойні СБУ, а він хотів їхати лише з конвойними СІЗО.

Врешті-решт після вмовлянь чоловік таки погодився їхати і засідання розпочалося після 12.00.

На думку слідчого СБУ Романа Романова, Ярославу Гранітному потрібно було продовжити запобіжний захід, оскільки на волі він може незаконно впливати на свідків у справі, а також переховуватися або ж не з’являтися до суду, як це було учора.

Прокурор Володимир Пилипів запевняв, що досудове слідство вже завершилося і справу Гранітного готові передати до суду. Але щоб сторони захисту могли ознайомитися із зібраними доказами, просив продовжити термін тримання під вартою Гранітного ще на два тижні.

Суддя Рівненського міського Суду Сергій Наумов задовольнив клопотання слідчих і продовжив термін тримання під вартою Ярослава Гранітного до 13 березня.

Адвокат Ярослава Гранітного зазначив, що оскаржуватиме рішення суду в апеляційній інстанції.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також