Гран-прі - у «Start Point Dance Studio» з Рівного та «Неогалактики» з Чернівців

1127 0

Ми у соцмережах:

Гран-прі - у «Start Point Dance Studio» з Рівного та «Неогалактики» з Чернівців

Майстер-класи, танці і гала-концерт за участю кращих танцювальних колективів - усе це відбувалося у міському палаці культури під час Всеукраїнського конкурсу хореографічного мистецтва «Золотий вінець Терпсихори».

На конкурс прибули  понад 30 творчих колективів з міста Харків, Чернівецької, Тернопільської, Волинської, Хмельницької, Рівненської та Закарпатської областей. Гран-прі члени журі присудили народному ансамблю хореографічного митстецтва ЦДЮТ «Неогалактика» з Чернівців та  клубному об’єднанню Рівненського палацу культури «Start Point Dance Studio».

Нам усе тут подобається – організація, підхід до проведення конкурсу, - каже керівник танцювальної студії «Тандем» із міста Бережани Тернопільської області Христина Хиляк. Подобається, що є обговорення після виступів, вказуються плюси і мінуси. Подобається високий рівень підготовки конкурсу. У вас привітно і тепло! У нас залишилися тільки позитивні враження.

«Тандем» - учасник гала-концерту, як і інші переможці конкурсу, що прибули у Рівне з різних куточків України. У конкурсі "Золотий вінець Терпсихори" взяли участь понад тисячу талановитих дітей.

Ми намагалися створити такі умови, щоб кожен учасник конкурсу почував себе у нашому палаці культури, як удома,сказав, відкриваючи гала-концерт директор міського палацу культури Анатолій Чугуєвець.

А потім  сцена міського палацу культури перетворилася на свято танцю. Танго від харківчан, виступ у шароварах і українських костюмах професійних танцюристів із Чернівців, «Сон чабана» із файного міста Тернопіль, оригінальні хореографічні номери сусідів волинян і, звичайно, як завжди, запальні танці рівнян, стали заключним акордом «Золотого вінця Терпсихори», що відбувся вдруге у міському палаці культури.

-  Цього року конкурс проходив злагоджено і красиво, - каже організаторка Елла  Манелюк.Ми уже маємо досвід проведення, у нас добра співпраця з управлінням культури і туризму Рівненського міськвиконкому, з працівниками кафедри хореографії РДГУ, творчими колективами багатьох областей України. У нашому палаці гарні умови для проведення таких заходів. Ми всі разом намагалися створити дружню атмосферу, аби творчі колективи не тільки змагалися за призові місця, а й обмінялися досвідом, підгледіли нюанси, які потім використають у своїй творчості. Для керівників були проведені безкоштовні майстер-класи. Діти із задоволенням відвідали наш рівненський зоопарк. Була можливість отримати майстер-клас і від  Петра Наку — лауреата міжнародних конкурсів, педагога-балетмейстера сучасної хореографії в «Totem dance», хореографа, у минулому артиста театру «Київ Модерн-балет», викладача із техніки сучасного танцю та контактної імпровізації.

Міський палац культури подякував усім, хто брав участь у конкурсі, хто допомагав у його підготовці та тим, хто під час гала-концерту пожертував кошти на лікування 12-річного Олексійка з Рівного.

Усі фото - МПК "Текстильник".


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також