Грайте у Рівному, та не біля «зебри»!

949 0

Ми у соцмережах:

Грайте у Рівному, та не біля «зебри»!

Перехожі вже звикли до музик, що грають уздовж Соборної, на майдані Незалежності, навпроти Театральної площі та в парку на Лебединці в центрі Рівного. Вуличні музиканти приносять із собою гітари, скрипки і саксофони, а деякі тягнуть з собою ще й синтезатори та барабани. Окремі вмикають колонки, щоб їхню музику було краще чути. Деякі виконавці стали уже настільки популярними, що рівняни знімають про них ролики у соцмережах — особливо, якщо ті збирають гроші на допомогу армії.

Однак вуличні таланти до вподоби не всім. Виявилося, що для незрячих рівнян — це справжня проблема. Адже обидва пішохідні переходи через Соборну на майдані Незалежності та біля «Злата Плази» оснащені звуковим супроводом спеціально для інвалідів по зору. І лише завдяки голосу з динаміків вони можуть дізнатися, коли їм переходити дорогу безпечно. Тож нещодавно звернулися до міської влади з проханням якось вплинути на вуличних музикантів.

Олександр Третяк, міський голова Рівного:

— Люди, які грають на вулицях, часто збирають гроші для ЗСУ — це добра справа. Однак вони мають робити це подалі від пішохідних переходів. Адже їхня музика збиває з пантелику людей, які мають проблеми із зором. Бо люди не можуть почути сигнал світлофора про те, що треба переходити дорогу. Дуже прошу вуличних музикантів дослухатися до нашого прохання. В іншому випадку працівники поліції та муніципальної варти будуть застосовувати більш жорсткі методи й засоби.

У департаменті муніципальної варти розповіли, що наразі не штрафують, але проводять з вуличними музикантами роз’яснювальні бесіди. Схоже, це діє.

До речі, останніх три місяці на майдан Незалежності мало не щоранку приходить чоловік старшого віку з саксофоном. Все б нічого, але часто свої мелодії він починає награвати уже з 7.30, тож мешканці навколишніх будинків пригрозили поскаржитися на нього в поліцію та владі, якщо не перестане будити їх по вихідних. Тим більше, що він також грає біля «зебри», де є голосовий супровід для незрячих.

— Я й не думав, що можу комусь заважати, — виправдовується чоловік. — Я — пенсіонер, а пенсія у мене маленька, багато собі на неї дозволити не можу. От і спробував заробити. Щодня приїжджаю до Рівного із Сарн. Та якщо люди проти, шукатиму собі інше місце або приходитиму в інший час.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також