Рівненські діти грають на скрипках під запах чебуреків

1423 0

Ми у соцмережах:

«Шаурма, м’ясо, ковбаси, смердить в коридорах туалетами, це просто жах, і серед цього усього уроки сольфеджіо?» — такий відгук батьків юних музикантів про будівлю на вулиці Відінській

Другий корпус музичної школи спочатку збиралися ремонтувати, а потім вирішили розвалити і збудувати новий. Буцімто будівля виявилася настільки старою, що повернути її до життя неможливо. Директор закладу почав сумніватися: а чи повернуться колись педагоги та їхні вихованці сюди, в корпус музшколи на вулиці 16 Липня?

Олександр Приходько, директор школи:

— У приміщенні на вулиці Відінській, 39, куди нас тимчасово перевели, зробили не такий якісний ремонт, як обіцяли. Не до кінця замінили вікна та двері, досі немає пожежної сигналізації. Звичайно, краще вже приходити на заняття сюди, ніж займатися дистанційно. Проте виникає тривога, чи не залишимося тут назавжди. Батьки і наш колектив не хочуть, щоб стару будівлю музичної школи зруйнували. При цьому проєктно-кошторисна документація була вже готова, почався капітальний ремонт. І тут нова влада приймає рішення перекваліфікувати ремонт на «реконструкцію», знести будівлю, виготовляти нову проєктно-кошторисну документацію. Мільйони, виділені на ремонт, забрали… Хочуть зробити незрозуміло що!

Людмила Дубич, авторка проєкту капітального ремонту школи «ТзОВ «Рівне проектреконструкція»:

— Коли починали проєктування, кошти виділяли саме на капітальний ремонт. Передбачалося перепланування приміщень в існуючих межах будівлі. Проєктом передбачено підсилення фундаментів. Всі будівлі музичної школи підлягають капітальному ремонту. Просто ці роботи треба виконувати вкрай акуратно, щоб зберегти архітектурну цінність.

Марія Кузмічова, заступниця міського голови:

— Щодо невдоволення батьків умовами проведення занять на вулиці Відінська, 39. Перед тим, як його орендувати, ми зверталися до громадськості, батьків школи і колективу: допомагайте нам знайти приміщення. Жодних варіантів від них не було. Ми розуміємо, що умови, які там, — це тимчасово.

Звичайно, передбачити всі умови для музичної освіти, — нереально. Тому й існує музична школа, яку потрібно ремонтувати. Це займе два-три роки, тому обійтися без орендованого приміщення неможливо. Зараз директор школи та колектив блокують всі наступні етапи з проєктно-кошторисної документації. Є висновок архітектури, що будівельні роботи, які відбуваються в корпусі, не відповідають поняттю «капітальний ремонт», а відповідають поняттю «реконструкція». Тому їх вирішили призупинити.

Директор має розуміти, що попередній проєкт є безграмотним, головний архітектор міста аргументував чому. У нас є кошти, щоб переробити проєкт, але дирекція не дає цього робити.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також