Грибний жульєн під золотистою сирною скоринкою

186 0

Ми у соцмережах:

Грибний жульєн під золотистою сирною скоринкою

Розпочався грибний сезон — рівняни хваляться зібраними в лісах білими грибами і стравами, які приготували з них. У багатьох улюблена страва — грибний жульєн. Втім, не обов’язково йти до лісу, щоб його приготувати. Білі гриби цілком можна замінити печерицями, купленими в магазині. При будь-яких варіантах вийде дуже апетитна та ароматна страва. І не дивно, адже поєднання грибів і сиру, запечених у ніжному вершковому соусі, робить цю страву соковитою й пікантною.

Ігредієнти: білі гриби або печериці — 200 г, цибуля ріпчаста — 70 г, часник — 1–2 зубчики, сир — 50–70 г, вершки — 200 мл, борошно — 2 ст. л., масло — 1 ст. л., олія — 2–3 ст. л., спеції, сіль — за смаком.

Цибулю і гриби дрібно нарізати. Сир натерти. Цибулю обсмажити на олії. Додати нарізаний часник. Туди ж відправити гриби, сіль, спеції й смажити до готовності грибів.

На сухій сковороді спасерувати борошно до кремового відтінку, додати масло, перемішати. Через 1–2 хвилини влити вершки. Помішуючи, довести до кипіння.

До грибів додати приготовлений соус та акуратно перемішати.

Гриби у вершковому соусі розкласти в порційні форми, змащені олією, та присипати тертим сиром. Запікати жульєн з грибами в духовці при температурі 200°C впродовж 10–15 хвилин.

Як варіант — можна приготувати жульєн з грибами і куркою. До інгредієнтів, вказаних вище, додати куряче філе, яке потрібно попередньо варити 20 хвилин, посоливши та поперчивши, далі — остудити й дрібно порізати. І смажити, додавши в сковорідку до грибів через 10–15 хвилин — дочекайтесь, щоб з грибів википіла рідина. А далі приготування — за описаним вище рецептом.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також