Григорій Таргонський: «Це не приватні школи, це ПП»

1798 0

Ми у соцмережах:

Григорій Таргонський: «Це не приватні школи, це ПП»

Неконтрольованими назвав школи та дитсадки, які називають себе приватними, начальник обласного управління освіти Григорій Таргонський. Бо вони не мають ліцензій, а зареєстровані як ПП, тобто приватні підприємства. Таких шкіл та дитсадків в області нараховується до сотні. Щоправда, деякі заклади, розуміючи неофіційний свій статус, називають себе просто освітніми центрами.

Григорій Таргонський, начальник обласного управління освіти:

— Для того, щоб надавати освітні послуги в Рівненській області, відповідно до законодавства, потрібна ліцензія, яку надає обласне управління освіти. Для цього існує ціла процедура, під час якої спеціально створена комісія оглядає, в яких умовах навчатимуться діти, перевіряє навчальну та іншу документацію установи, що претендує на ліцензування приватної школи, та інше. На основі висновків цієї комісії і приймається рішення про надання ліцензії.

Проте до нас з таким поданням не звертався жоден з ПП, які називають себе приватними школами і дитсадками. А це означає, що ніхто не контролює, в яких умовах перебувають діти, чого їх вчать, які атестати їм видають. За увесь час ліцензію приватної початкової школи, 1-4 класи, отримав тільки один навчальний заклад — «Премудрість» у Дубні. Школа розпочне свою діяльність з 1 вересня.

До речі, вартість навчання у так званих приватних школах становить в середньому 5-7 тисяч гривень.

Дарина ГУЗЕНКОВА.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також