Грип наступає на Рівне, а вакцин немає

1114 0

Ми у соцмережах:

Віктор Іськів «захистився» від грипу, зробивщи щеплення

З вересня до рівненських медиків зі скаргами на ГРВІ звернулося 1280 осіб — 547 дітей та 733 дорослих. МОЗ прогнозує, що цього року мешканців Рівного атакуватимуть чотири штами грипу, а пік захворюваності припаде на кінець грудня. Єдиний вихід захиститися від грипу — це щеплення. Однак з початку вересня у міських аптеках на вакцини спостерігався такий ажіотаж, що тепер їх ніде придбати.

Віктор Іськів, начальник управління охорони здоров’я Рівного:

— Хочу подякувати тим людям, які дослухалися до наших порад та уже вакцинувалися. За два місяці таких у нас в Рівному налічується 1596 осіб, серед яких 492 дитини. Зараз йде стрімке наростання захворюваності на ГРВІ. Воно сягнуло дещо вище половини від рівня епідеміологічного порогу. На жаль, в аптеках зараз вакцин не купиш. Оскільки це приватні установи, то ми не можемо на них вплинути.

Ольга Садовник, заступниця директора мережі аптек «Рівнефармація»:

— Цього року дуже великий попит на вакцини проти грипу. Думаю, на це вплинула пандемія коронавірусу. Адже люди бояться інфікуватися та не хочуть перехворіти ще й грипом. Це чітко демонструє кількість проданих вакцин. Якщо порівнювати із минулим роком, то цьогоріч аптеки нашої мережі продали втричі більше вакцин від грипу. У нас була велика кількість вакцин «Джісі Флю» (виробник — Південна Корея), «Ваксігрип Тетра» (Франція) та «Інфлувак (Нідерланди). Оскільки попит значно перевищував пропозицію, то наразі усі вакцини продані. Жоден дистрибутор їх не пропонує. На наші прохання привезти ще вакцин конкретної відповіді немає.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також