Громада на Дубенщині отримала майже мільйон за продаж вилученого посіву кукурудзи

582 0

Ми у соцмережах:

Громада на Дубенщині отримала майже мільйон за продаж вилученого посіву кукурудзи

Завдяки прокуратурі бюджет територіальної громади на Дубенщині поповнився на майже 1 млн грн.

У співпраці Дубенської окружної прокуратури та Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА), Козинська сільська рада Дубенського району отримала додаткові надходження до бюджету.

У листопаді 2021 року, під час досудового розслідування кримінального провадження судом задоволено клопотання прокурора та передано в управління АРМА посів кукурудзи на самовільно зайнятих земельних ділянках комунальної власності.

Майже 840 тис. грн, одержаних від продажу вказаного посіву, АРМА розмістило на депозитному рахунку, а у вересні 2022 року вироком суду їх стягнуто на користь Козинської сільської ради.

Разом з тим, Дубенською окружною прокуратурою встановлено, що за період розміщення цих коштів на депозитному рахунку банком нараховано відсотки, доля яких залишилась невирішеною.

У лютому 2023 року суд погодився з доводами прокурора, вказавши, що понад 76 тис. грн процентів, нарахованих на кошти від продажу майна, теж належать сільській раді.

У березні 2023 року на виконання зазначених судових рішень АРМА перераховано до бюджету Козинської територіальної громади 912 094 грн., повідомила Рівненська обласна прокуратура.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також