Громада церкви Івана Богослова в Заболотті збирає підписи за перехід в ПЦУ

2906 4

Ми у соцмережах:

Громада церкви Івана Богослова в Заболотті збирає підписи за перехід в ПЦУ

Учора ініціативна група жителів розпочала обхід села для збору підписів за перехід церковної громади села Заболоття під юрисдикцію православної церкви України.

Поки що зібрано понад 300 підписів із 840 мешканців села, які мають право голосу. Релігійна громада Свято-Іоанно-Богословської парафії Сарненської Єпархії Української православної церкви села Заболоття – перша громада у Володимирецькому районі, яка почала процедуру об’єднання, повідомляє Володимирець. Сіті.

Роман Хондока, староста села Заболоття:

— Я не можу сказати, треба переходити чи ні: це конституційне право кожного вільно обирати віросповідання. Треба щоб всі разом обговорили і прийняли конструктивне рішення. Можливо, варто почекати, якщо немає більшості. Але обов’язково це треба спочатку обговорити. Також варто почути думку священика, перш ніж приймати рішення.

Отець Андрій (Бездомов), настоятель церкви Івана Богослова села Заболоття, протоієрей:

— Я є священником Української православної церкви – і крапка. Якщо ви хочете якусь іншу віру, то їдьте спершу до нашого владики Анатолія, митрополита Поліського і Сарненського, і заручіться його благословенням. Він мене призначив на Заболоття, він мене може і зняти. А сам я не маю права нікуди переходити. Я цю церкву будував разом із людьми. Храм як належав українській православній церкві під головуванням блаженнійшого Онуфрія, так він і залишається у ній. І батюшка який був, такий тут і зостанеться.

Іван Мельник, голова ініціативної групи Анатолій Скібчик:

— Храм – це не власність батюшки, це не власність церкви – це власність громади села Заболоття. Він стоїть на території села, ми вносили гроші на будівництво, будували його – нам і вирішувати, якою мовою молитися в ньому. Зараз збираємо підписи, обходимо всіх, з хати в хату. У неділю плануємо зібрати всю громаду і обговорити це питання на сході села. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також