На Рівненщині попрощалися з двома захисниками

8943 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині попрощалися з двома захисниками

Жителі Рівненщини прощалися з двома захисниками.

Здовбицька громада провела останньою життєвою дорогою земляка Юрія Кирилюка.

Юрій народився 7 травня 1982 року в селі Здовбиця. Закінчивши 11 класів Здовбицької середньої школи, був призваний на строкову службу, яку проходив в частині внутрішніх військ міста Сімферополь. Після закінчення служби вступив на навчання в Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту.

Одружився. У молодій сім’ї народилася донечка. Юрій працював помічником машиніста електровоза на залізниці. Невдовзі був призначений машиністом електровоза.

24 лютого 2022 року – у перші години війни Юрій приїхав із поїздки, а вже о 12-й годині чекав своєї черги у Здолбунівському військоматі.

Доброволець Юрій Кирилюк два місяці перебував у роті охорони при військкоматі, далі – навчання й тренування на полігонах, у серпні в складі гірсько-штурмової Коломийської бригади снайпер відправився в населений пункт Новофедорівка Донецької області, служив на бойових позиціях під Бахмутом.

Згодом його направили на бойові позиції в населений пункт Берестове.

16 травня, внаслідок артилерійського обстрілу позицій Герой загинув. Поховали його на території кладовища села Здовбиця.

На Сарненщині прощалися з Кирилом Філончуком. Із початку повномасштабного вторгнення чоловік став на захист Батьківщини.

У жовтні 2021 року пішов на строкову службу в Національну гвардію України. Після прийняття присяги проходив службу в одній із військових частин міста Дніпра. Згодом підписав контракт.

Воїн загинув 17 травня під час виконання бойового завдання в населеному пункті Кузьмине Луганської області.

30 травня Герою мало б виповнитися 21 рік.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також