Громадський бюджет: мільйони дали, тепер чекають проектів

1660 0

Ми у соцмережах:

Громадський бюджет: мільйони дали, тепер чекають проектів

Минуло вже півроку, а з майже трьох десятків проектів громадського бюджету (а це майже 10 мільйонів гривень), в Рівному реалізовано лише одиниці.

дитячий майданчик

Дитячий майданчик у дворі гуманітарної гімназії відкрили завдяки коштам громадського бюджету — проект підготувала директорка гімназії Зоя Макарчук
Справа у тому, що хоч ідеї і подавали громадські активісти та прості рівняни, реалізовувати їх мають чиновники — розпорядниками коштів є міські управління. Найкраще справи йдуть в управління соцзахисту, яке вже закупило обладнання для тренажерного залу для молоді з інвалідністю і невдовзі готове його презентувати, а от найгірше з усіх — в управління ЖКГ, на якому «висить» з десяток проектів. Чому так сталося? Володимир Лапюк, заступник начальника міського управління ЖКГ: — Не все так просто і так швидко робиться. По кількох проектах ще розробляються передпроектні пропозиції, а по деяких — уже розробляється проектно-кошторисна документація. Наприклад, щодо облаштування дитячого майданчика в районі гідропарку відповідь чекаємо невдовзі. А от щодо відновлення насаджень у парку на Пагорбі Слави, то досі не зрозуміло, в якому стані земельна ділянка, чия вона? Ми й так підганяємо, просимо розробників працювати швидше. Наталія Провоторова, головний спеціаліст міського управління транспорту та зв'язку: — Ми маємо розмістити по Рівному «сонячні дерева», від яких можна буде підзарядити мобільний телефон або планшет. Спочатку передбачалося встановлення за 315 тисяч чотирьох, та коли виготовили документацію, з'ясувалось, що на запропоновану суму можна поставити лише три (за 295 тис. — РВ.) і ще буде невеликий залишок коштів. Зараз іде розробка договору з фірмою, яка і встановлюватиме ці дерева. А от з облаштуванням 30 зупинок електронними табло виникли складнощі. Фірм, які хочуть їх встановлювати, вистачає. Але ніхто із них не зацікавлений у тому, щоб проводити розрахунки з енергопостачальною організацією. А ми власними силами не можемо ці «розумні» зупинки підключити до електромережі та потім їх обслуговувати. Тому просимо передати проект на управління ЖКГ. Загалом проектами громадського бюджету «завантажили» не тільки комунальників. Так, управління освіти має реалізувати три проекти (один з яких, дитячий майданчик на території рівненської гуманітарної гімназії, відкрили минулої середи), управління охорони здоров'я — один, управління у справах сім'ї, молоді та спорту — чотири, а управління культури — аж десять.
Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також