Громадянин Т зі штабу Ю: кого затримала Генпрокуратура вчора поблизу Дубна

2991 0

Ми у соцмережах:

Громадянин Т зі штабу Ю: кого затримала Генпрокуратура вчора поблизу Дубна

Генеральний прокурор Юрій Луценко вчора опублікував пост про затриманого з 2,5 млн грн представника штабу кандидата у президенти. Грошима начебто мали підкуповувати виборців у Дубні.

Пан Луценко не написав прізвище кандидата, проте чітко натякнув, що йдеться про Юлію Тимошенко.

 

Пізніше прес-служба Генпрокуратура (теж на сторінці у Facebook) дала ширший опис події:

«У 2018 році на території України створено злочину організацію, метою діяльності якої є масовий підкуп виборців та фальсифікація результатів виборів президента України, що мають відбутися 31 березня. 

Відповідно до розробленого плану, у регіонах України, паралельно з офіційними осередками однієї із політичних партій, конспіративно, створено тіньову мережу за принципом «піраміди»: керівник штабу виборчого округу – керівник сектору – старший виборчої дільниці – спостерігач – агітатор – виборець, завданням якої є підкуп виборців.

Фінансування вказаної діяльності здійснюється із порушенням вимог статті 43 Закону України «Про вибори Президента України», тобто порядку фінансування політичної партії, передвиборчої агітації.

20 березня на 375 км автомобільної дороги Київ-Чоп (неподалік Дубна) проведено невідкладний обшук автомобіля марки «Lаnd Rover». Виявлено та вилучено грошові кошти у розмірі 2,5 млн грн та мобільний телефон водія, громадянина Т. Також було проведено обшук квартири у Дубні, в якій тимчасово проживав громадянин Т. Слідчі дії тривають».

Юрій Луценко вчора вказав, що участь у затриманні брали одразу три структури: ГПУ, СБУ та ДБР. Проте у прес-службі Державного бюро розслідувань РВ заперечили участь у цих слідчих діях. СБУ жодної інформації про подію також не оприлюднила.

Місцеві правоохоронці та представники «Батьківщини» стверджують, що не знають, кого саме затримали поблизу Дубна.

За непідтвердженою офіційно інформацією, яку вдалося зібрати РВ, затримано було дніпровця, який працює на центральний штаб Юлії Тимошенко.

«Батьківщина» на своєму офіційному сайті не підтвердила, що затримали її члена, проте засудила висловлювання Юрія Луценка та заперечила причетність до підкупу виборців.

«Кум президента, який не має навіть юридичної освіти, у своїй догідливості копіює сумнозвісного генпрокурора Вишинського, вигадуючи цілі «шпигунські» організації і «підпільні» мережі, які він «доблесно» викриває на прес-конференціях і в прес-релізах, - йдеться у повідомленні на сайті партії. І все це для того, щоб відволікти увагу громадськості від корупційних скандалів… «Батьківщина» ще раз наголошує, що діє виключно в межах закону. Не використовувала, не використовує і немає наміру використовувати підкуп виборців».

Нагадаємо також, що вчора поліція затримала на хабарі голову Демидівської РДА Богдана Левшенюка.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також