Грошей Хахльову не дадуть

2267 0

Ми у соцмережах:

Грошей Хахльову не дадуть

Вісім місяців тому голова обласної федерації футболу Олексій Хахльов, який тоді очолював футбольний клуб «Верес», просив у міської ради Рівного грошей на фінансування «народного клубу». Нібито без фінансової допомоги міста команда не змогла б нормально виступати у найвищій лізі України. Ціна питання — 8 мільйонів гривень. Слова Хахльова міські депутати сприйняли з обережністю. Тому що на той час «Верес» вже переїхав із Рівного до Львова. Тому й вирішили витримати паузу, «заговоривши» тему на тимчасовій комісії. І не помилились.

Здавалось, що після того, як «народний клуб» опинився у власності Богдана Копитка, мови про його фінансування містом бути не може. Проте апетит у Олексія Хахльова не зменшився. Тепер стільки ж грошей просять на «оновлений «Верес», який програє усе і усім у найнижчій лізі. Щоправда, просить не особисто Хахльов, а «футбольні вболівальники», з-за спин яких стирчать добре відомо чиї вуха. Прохання «уболівальників» депутати зустріли сміхом, навіть не ставши його обговорювати. Розібратися доручили тій же комісії, що займалася схожим проханням на початку року.

Ігор Ковалець, міський депутат:

Усі мають розуміти, що ми виділятимемо гроші на розвиток футболу. Адже сама футбольна команда, як колишня, так і теперішня, є товариством з обмеженою відповідальністю. Через це місто не може фінансувати чиюсь приватну структуру хай би як вона не називалася. Бо це суперечить закону. Тому наша комісія розробляє щось подібне до програми розвитку футболу в області. Поки вона розробляється, то депутати ні про яку конкретну суму ще не домовлялися.

Сергій Паладійчук, секретар Рівненської міської ради:

Із «Вересом» уже давно відбуваються якісь метаморфози. Їх не розуміє ні міська влада, ні депутати. Вперше у березні тоді ще президент клубу Олексій Хахльов приходив на сесію та просив 8 мільйонів для функціонування клубу. Одразу після цього «Верес» розчинився у повітрі. Тепер футбольний клуб уже функціонує в другій лізі. Думаюча людина прекрасно розуміє, що виступати у прем’єр-лізі вартує набагато дорожче, ніж в найнижчій футбольній лізі. Але сума, яку вони просять, залишилась така ж. Також вони не показують жодних економічних розрахунків, з яких можна робити висновок. Якби у депутатів просили просто підтримати клуб, то це ще прийнятно. Проте заявляти, що нам потрібно саме 8 мільйонів, є як мінімум некоректно. Тим паче, що команда програє усе що можна.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також