Гроші — кондуктору, картку — до валідатора

1313 0

Ми у соцмережах:

Гроші — кондуктору, картку — до валідатора

Вже тиждень у рівненських тролейбусах є можливість розрахуватися за проїзд карткою, але поки що сервіс не набув широкої популярності серед рівнян. Валідаторами для розрахунку карткою оснастили тільки 20 рівненських тролейбусів. Вони знаходяться у кондукторів і поки що працюють в тестовому режимі. Валідатори передала компанія «Visa Україна». Оплата здійснюється як у європейських країнах: карткою (Pаy Pass) або за допомогою Qr-коду. Доступна послуга в системі «Ощадбанку» та «Приватбанку». Процедура займає лише 3 секунди.

Міський голова Рівного Володимир Хомко став першим рівнянином, який розрахувався в тролейбусі з допомогою картки:

— За перший день, коли запровадили безготівковий розрахунок, цією послугою скористалося лише 11 осіб. Я сподіваюся, що про цей сервіс просто ще не всі знали. Вочевидь, що ним користуватимуться здебільшого молоді люди.

Ми протягом місяця подивимося, як це працює, чи не буде затримки із переказом коштів від банків. Докупимо валідатори, щоб обладнати пристроями увесь комунальний транспорт. Кондуктори поки що працюватимуть, бо старші люди не можуть розраховуватися карткою. Моя мама, наприклад, якій 81 рік і яка їздить тролейбусом в церкву, не зможе цим скористатися.

Коштів у нас достатньо цього року, щоб закупити валідатори, яких треба як мінімум 70. Будуть валідатори і в мікроавтобусах — це передбачимо умовами конкурсу перевізників.

Мене запитують, чому не ввели єдиний електронний квиток для всіх видів транспорту в Рівному. Це неможливо, тому що транспорт належить різним структурам.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також