Гроші за вподобайки: роботу в чат-боті пропонували шахраї

134 0

Ми у соцмережах:

Гроші за вподобайки: роботу в чат-боті пропонували шахраї

У пошуках дистанційної роботи жительки Вараша стали жертвами аферистів: замість обіцяної зарплатні за декілька днів жінки втратили 142 тисячі гривень.

В одному з чат-ботів 47-річна жителька Вараша отримала пропозицію віддаленого заробітку: ставити вподобайки на одній із торгівельних платформ. Таким чином за три дні їй заплатили 5 400 гривень.

Жінці запропонували більший заробіток та інші умови праці: збільшувати попит на товари, викупляючи їх за свої гроші. Чим більший рейтинг у оголошення, тим вищий відсоток оплати. Так жінка витратила 39 тисяч гривень, а роботодавець повідомив, що її заробіток становить 280 тисяч. Утім отримати обіцяну зарплатню не змогла нібито через допущену нею помилку. Відтак, їй сказали перерахувати ще 120 тисяч гривень, аби «розблокувати» зароблене.

Жінка ретельно виконувала інструкціії. А коли переказала понад 90 тисяч, транзакцію справді заблокував банк. Вона одразу ж повідомила роботодавця та попросила повернути їй усі гроші. Коли ж їй відмовили зрозуміла, що стала жертвою шахраїв: жінку ошукали на 130 тисяч гривень.

За такою схемою на гачок аферистів потрапила і 49-річна жителька райцентру, яка втратила 12 тисяч гривень

Слідчі Вараського РВП відкрили кримінальні провадження за фактами шахрайств та встановлюють осіб, причетних до злочину. Поліцейські вкотре наголошують: не довіряйте незнайомцям та не перераховуйте їм гроші! Бережіть свої заощадження! 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також