Гроші знову на свободі!

2756 0

Ми у соцмережах:

Гроші знову на свободі!

Завершився виборчий марафон, який коштував багатьом громадянам України не тільки нервових переживань, а й цілком реальних матеріальних втрат у зв’язку з обмеженнями, запровадженими Національним банком України 30 листопада. У цьому нас запевнив начальник обласного управління Нацбанку Іван Чух: — Декілька днів тому я був у Києві та зустрічався з Володимиром Стельмахом. І можу підтвердити, що відповідну постанову Нацбанку, яка передбачала низку обмежень і рекомендацій, скасовано.

Завершився виборчий марафон, який коштував багатьом громадянам України не тільки нервових переживань, а й цілком реальних матеріальних втрат у зв’язку з обмеженнями, запровадженими Національним банком України 30 листопада. У цьому нас запевнив начальник обласного управління Нацбанку Іван Чух: — Декілька днів тому я був у Києві та зустрічався з Володимиром Стельмахом. І можу підтвердити, що відповідну постанову Нацбанку, яка передбачала низку обмежень і рекомендацій, скасовано. Тому ми, як і декілька місяців тому, знову можемо надавати своїм клієнтам максимально повний комплекс послуг. Це стосується і розрахункових операцій, і кредитних, як у національній, так і в іноземній валюті, і депозитних. Тобто ми спроможні без жодних обмежень обслуговувати клієнтів за всіма аспектами їхньої фінансової діяльності.

Для довідки: Як відомо, 30 листопада Нацбанк прийняв постанову №576 «Про тимчасові заходи щодо діяльності банків». У ній, зокрема, заборонялося фінустановам до 1 січня 2005 року проводити дострокову виплату коштів за депозитами, термін яких не добіг кінця. Обмеження стосувалися і користування поточними рахунками — юридичним особам Нацбанк дозволяв знімати з рахунка не більше 80 тис. грн. на місяць, окрім готівки на виплату зарплати та інші соціальні виплати. Користувачі ж банкоматів могли знімати з карткових рахунків не більш як 1500 грн. на день. У своїй постанові Нацбанк також посилював валютний контроль. Так, громадяни, які захотіли б конвертувати у валюту понад $1000 і не мали відповідних рахунків у банку, ризикували потрапити під процедуру фінансового моніторингу. Тим часом ліміт для безготівкових валютних операцій становив $50 000.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також