Гудима на чемпіонатах Європи та світу у двадцятці найкращих

613 0

Ми у соцмережах:

Гудима на чемпіонатах Європи та світу у двадцятці найкращих

17-річний учень рівненської ЗОШ № 8 Олександр Гудима упродовж тижня взяв участь одразу у двох чемпіонатах з маунтенбайку — світу та Європи. Змагався він серед юніорів (18 років і молодші) у дисципліні крос-кантрі. Перший чемпіонат відбувся в Австрії, другий — у Швейцарії.

У чемпіонаті світу серед юніорів в Австрії стартувало 250 велогонщиків. На старті учасники були розставлені згідно з рейтингом. Гудима стартував 48-м. Як розповів тренер В’ячеслав Федорчук, по ходу гонки рівнянин обігнав три десятки суперників, міг цілком завершити змагання в десятці, але впав і фінішував 14-м.

На чемпіонаті Європи у Швейцарії Олександр стартував двічі. Спочатку у складі збірної України в естафеті. У кожній команді змагалося по троє чоловіків та жінок у трьох вікових групах (дорослі, молодь та юніори). У підсумку українська команда посіла 9 місце.

В особистому заліку серед юніорів стартувало понад гонщиків, до фінішу дісталося 76. Під час перегонів Гудима був і 8-м, і 10-м, але зрештою фінішував 12-м.

— На жаль, далася взнаки травма після падіння на чемпіонаті світу, — розповів тренер спортсмена В’ячеслав Федорчук. — Крім того, траса була дуже складна — скелі, повороти. Коронка Гудими — швидкість, а там розігнатися було складно. Але ми не засмучуємося, зробимо потрібні висновки. Олександр був на рік молодшим за майже усіх інших суперників, тому, думаю, у нього ще буде можливість проявити себе серед юніорів.

— А як щодо бажання наступного року виступати на Олімпійських іграх?

— Наша стратегічна мета — Олімпіада-2024, але й від ідеї поїхати наступного року до Токіо ми не відмовляємося. У лютому розпочнуться рейтингові гонки, можна буде і за персональну путівку поборотися, і за місце у складі збірної України.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також