Гумор у Рівному на часі

622 0

Ми у соцмережах:

Гумор у Рівному на часі

Коміки попри важкі часи в країні не зупиняються в намаганнях створювати якісний гумор у жанрі стендап-комедії й водночас збирають кошти для підтримки нашої армії та популяризують український контент в медіапросторі. Рівняни теж не відстають від колег з усієї країни та створюють позитивний настрій у глядачів.

 Ще нещодавно багато українців були у спільному культурному просторі з країною-агресоркою й гумористичні шоу не були винятком. Тоді російський контент заполонив наше життя розмиваючи будь-які культурні кордони між нами. Але вже декілька років тому на просторах інтернету можна було побачити все більше коміків, які розповідали жарти українською мовою. Поступово вони почали збирати велику кількість переглядів у соціальних мережах, частіше з’являлися на афішах з всеукраїнськими турами та здобули своїх шанувальників.

Та найбільший поштовх у стендапі відбувся після подій 24 лютого. На перший погляд, під час таких трагічних подій було б недоречно жартувати, але за допомогою гумору артистам вдається влучно описати лють до ворога, пережити разом з глядачами травматичні досвіди під час війни й відрефлексувати усі події. Та й назбиралося чимало матеріалу для жартів після того, що з ними відбулося за останній рік, адже зараз гумор – це швидка реакція на події у нашому суспільстві.

Варто зазначити, що попит збільшується й на живі виступи. Останнім часом до Рівного почастішали візити коміків зі Львова та Києва. Тут вони також віднайшли свою аудиторію та організовують благодійні концерти, з яких отримані кошти віддають на ЗСУ.

У Рівному теж існує клуб поціновувачів гумору – Standup west. Тут часто організовують різноманітні концерти, але найцікавіший формат виступів в клубі – відкритий мікрофон, де кожен може спробувати себе в ролі коміка й випробувати власні жарти на аудиторії.

Нашому суспільству вдалося створити великий попит на розважальний контент, але варто не забувати підтримувати коміків і відвідувати їхні концерти, адже таким чином ми теж наближаємо нашу перемогу на культурному фронті.

Також поділимося рекомендаціями сольних виступів, що у відкритому доступі для ознайомлення з українським стендапом:

Сергій Ліпко — стендап концерт у Жовтневому.

Настя Зухвала — "Рафінована лють"

Сергій Чирков — "Онук мародера"

Ірина Гіль — "Перший: 11 днів до"

Антон Тимошенко — "Жартую"

Анна Кочегура — "На часі".

Можливо, для когось гумор зараз здаватиметься недоречним, але це – можливість пережити біль та страх. Сміх дарує відчуття об'єднаності, а через жарти ми хочемо повернути те відчуття контролю, яке нам так потрібно та намагаємося не втратити здоровий глузд у цій війні.
 
Софія Грицак, студентка 2 курсу Львівського національного університету імені Івана Франка


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також