Гусь йде на вибори. А молоді рівняни?

1911 0

Ми у соцмережах:

Гусь йде на вибори. А молоді рівняни?

Міністерство юстиції запустило ініціативу «Гусь йде на вибори», покликану долучити українську молодь до виборчого процесу та надати молодим українцям інформацію про те, як реалізувати своє право обирати.

Жартівливими картинками та відео Мін’юст пояснює принципи виборчого права та закликає не проігнорувати вибори президента 31 березня.

«Популярний в мережі персонаж «Гусь» роз’яснює, як скористатися своїм правом голосу, як піти на виборчу дільницю й перевірити, чи є ти в списках, як проконтролювати законність волевиявлення й куди звернутися у разі порушень», - наголосив міністр юстиції Павло Петренко.

Ініціатива реалізовується у партнерстві з ілюстратором і автором «Гуся» Надією Кушнір та проектом «Доступна та якісна правова допомога в Україні» у рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту Мін’юсту «Я маю право!».

Зазначимо, що на минулих позачергових президентських виборах явка виборців на Рівненщині була, порівняно, доволі високою - 71%. Найактивніше голосували мешканці південних районів області.

Більше половини виборців, які прийшли на дільниці в області, віддали свої голоси у 2014 році Петрові Порошенку. За ним ішли Юлія Тимошенко та Олег Ляшко. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також