Гвалтівник раніше на волю не вийде

1636 0

Ми у соцмережах:

Гвалтівник раніше на волю не вийде

10 років позбавлення волі з конфіскацією майна — такий вирок почув 30-річний житель Дубна Сергій Т., обвинувачений у вчиненні нападу з метою заволодіння чужим майном, поєднаним із насильством, зґвалтуванні неповнолітньої та задоволенні статевої пристрасті неприроднім способом. Також йому доведеться сплатити потерпілій 100 000 гривень моральної шкоди.

Торік у ніч проти 17 червня Сергій, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, пробрався через кватирку в оселю на першому поверсі одного з будинків на вулиці Щоголіва в Дубні, де мешкала 17-річна Юлія. Дівчина у той час працювала на ноутбуці у кухні. Сергій наніс дівчині кілька ударів в обличчя та здавлюючи шию, вимагав від жертви зізнатися де і які цінності вона зберігає. Поживитися нападник зміг лиш її мобільним телефоном та ноутбуком, загальною вартістю 4 709 гривень. На цьому зловмисник не зупинився. Він зґвалтував дівчину, у тому числі й неприродним способом.
Чоловіка, який у березні 2014 року звільнився з в’язниці, де відбував покарання строком 5 років за вчинене ним незаконне заволодіння транспортним засобом, затримали.  17 листопада 2017 року Здолбунівський районний суд оголосив вирок у цьому кримінальному провадженні. 30-річного Сергія суд визнав винним за трьома статтями Кримінального кодексу України та призначив 10 років позбавлення волі  з конфіскацією майна.
Не погодившись з вироком місцевого суду, Сергій Т. та його захисник оскаржили рішення суду в апеляційному порядку. Під час і судового розгляду вони переконували суд, що обвинувачений не тільки щиро розкаявся у вчиненому злочині й активно сприяв у його розкритті, але й виховує дворічну доньку, тому суд апеляційної інстанції повинен врахувати ці обставини та призначити менш суворе покарання — 7 років 5 місяців позбавлення волі. Крім того, обвинувачений просив переглянути цивільний позов стосовно стягнення з нього 100 000 гривень у рахунок відшкодування моральної шкоди.

Прес-служба Апеляційного суду Рівненської області повідомила "РВ", що залишаючи вирок місцевого суду без змін, апеляційні скарги — без задоволення, колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду Рівненської області виходила з того, що Сергій Т. неодноразово судимий та відбував реальне покарання. Звільнившись з місць позбавлення волі, на шлях виправлення не став та, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, вчинив тяжкі злочини, завдавши неповнолітній не тільки фізичних, але й моральних страждань.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також