«ГВІНТ» з Рівненщини допомагатиме «Вовкам Да Вінчі» до закінчення війни (ВІДЕО)

1305 0

Ми у соцмережах:

Фото - Ігоря Проценка

Рівненські митці об’єдналися для допомоги військовикам і розпочали безстроковий благодійний марафон «Спільна боротьба».

 В його рамках пройшла перша зустріч в галереї «Євроарт».

- З ярмарку та лотереї вдалося зібрати 5-ту частину від поставленої мети - 110 тис. грн. За ці кошти планують закупити наземний гусеничний дрон для евакуації з поля бою поранених бійців, - повідомив у Телеграмі  Віталій Коваль, начальник Рівненської ОВА. - Підтримують рівненські митці взвод "Рівняни-Гонор", який боронить нашу землю у складі легендарного батальйону "Вовки да Вінчі". Для цього вони створили волонтерське товариство "ГВІНТ" і збиратимуть кошти нашим військовим до закінчення війни.

Відомий рівненський фотохудожник Ігор Проценко так прокоментував у Фейсбуці цей благодійний марафон:

- Кажуть, коли говорять гармати, музи мовчать. Так от, наші рівненські музи геть не мовчать. І не збираються мовчати. В картинній галереї Євро Арт була атмосфера щирого сердечного спілкування та взаємної емоційної підтримки, якої так не вистачає нам усім сьогодні. Особливо мене вразило щире бажання творчих людей допомагати нашим рівненським добровольцям зі взводу "РІВНЯНИ ГОНОР" всім, чим тільки можливо.

Були посмішки, були й жарти, були і сум, і розчулені сльози від щемливих пісень та віршів наших чудових гостей. Але в першу чергу над усім панували творчий оптимізм та віра у Перемогу. Панувало бажання творити та прискорювати її разом спільними зусиллями.

Дякую всім, хто прийшов, і наперед дякую й тим, хто прийде наступного разу. Адже відтепер в межах нашого безстрокового благодійного мистецького марафону "СПІЛЬНА БОРОТЬБА" ми збираємось зустрічатись щомісяця.

Мимохідь виручили з ярмарку та лотереї майже 5-ту частину оголошеного нами збору у 110 тис. грн на наземний гусеничний дрон для евакуації з поля бою поранених бійців.

Це тільки початок. Далі продовжимо збір в он-лайні у соцмережах.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також