І «Верес» увесь у білому…

968 0

Ми у соцмережах:

І «Верес» увесь у білому…

Кубок України. 1 / 16 фіналу

«Оболонь» — «Верес» — 0:1

Київ. Стадіон «Оболонь». 350 глядачів.

«Оболонь»: Федорівський, Майданевич, Бородай, Мате, Осман, Лобов (Покотилюк, 77), Матяж, Мединський, Черній (Батальський, 61), Мурза, Щебетун (Слободян, 77).

«Верес»: Кичак, Солдат, Махнєв (Мірошник, 77), Гончаренко, Нємчанінов, Петько, Полюлях (Кльоц, 90), Тимофієнко (Є. Пасич, 69), Дахновський (Г. Пасич, 69), Панасенко (Шестаков, 46), Гечев.

Гол: Шестаков, 81

Вилучення: Гечев, 34.

Минулого тижня «Верес» двічі зіграв у Києві. Спільним у цих іграх був лише колір форми команди із Рівного, яка обидва рази вийшла на поле в усьому білому. Вперше у формі такого кольору «Верес» зіграв у вищій лізі майже тридцять років тому — восени 1992-го адміністратори команди здобули десь комплект форми київського «Динамо», заклеїли чужу емблему своєю і роздали футболістам. То були складні часи — більшість футбольних команд виходило на поле у тому, що було.

Червоно-чорні клубні кольори у «Вереса» з’явилися лише у 2015-му, коли проблем з футбольним екіпіруванням вже не було. Аби закінчити з кольорами, зазначу, що «Верес» цього сезону чомусь уникає грати у червоному комплекті форми, чим засмучує своїх активних уболівальників, які, на відміну від футболістів команди, не мають із собою трьох комплектів форми різних кольорів. Тому «червоний» сектор прихильників «Вереса» змушений був уболівати або за «чорних», або, як минулого тижня у Києві, за «білих».

Кубкова гра з «Оболонню» яскраво показала пріоритети команди на поточний сезон. Виставивши на матч відверто напіврезервний склад, тренер Юрій Вірт, вірогідно, не без узгодження із власником клубу, дав зрозуміти, що не дуже засмутиться, якщо «Верес» програє і вилетить із Кубка — менше клопотів та витрат. Все одно при живому «Динамо» та напівживому «Шахтарі» того кубка рівнянам не бачити.

Не так думали самі футболісти. Ті, хто замінив основних гравців, дуже старалися. А єдиний іноземець у складі рівнян молдаванин Гечев навіть перестарався — його вилучили з поля вже у першій половині гри. Але і в меншості «Верес» переміг, показавши більш високий рівень гри. Власне, так і має бути у змаганні команд із різних ліг. Тепер доведеться грати 27 жовтня у Луцьку проти полтавської «Ворскли», яка рівно п’ять років тому вибила із Кубка України ще попередній «Верес», той, що тепер «Львів». Нагадаю, що згадана «Ворскла» ледь врятувалася у четвертому турі від поразки, граючи з «Вересом» у Луцьку. Ось і побачимо, чи була тоді перевага рівнян випадковою, чи вони і справді нічим не гірші за команду, яка регулярно ганьбить Україну в європейських турнірах.

Чемпіонат України. 9 тур.

«Шахтар» — «Верес» — 4:1

Київ. Стадіон «Олімпійський». 3500 глядачів.

«Шахтар»: Пятов, Вітао (Бондар, 84), Кривцов, Маркос, Марлос, Тете, Бондаренко (Майкон, 63), Соломон (Мудрик, 71), Конопля. Корнієнко (Ісмаїлі, 72), Сікан (Траоре, 63).

«Верес»: Когут, Солдат, Мірошник, Гончаренко, Немчанінов. Кльоц, Кучеров (Полюлях, 83), Панасенко (Гегедош, 70), Г. Пасич (Тимофієнко, 83), Є. Пасич (Дахновський, 75), Шестаков (Гечев, 75).

Голи: Мірошник (у свої ворота), 22, Тете 55, Марлос (з одинадцятиметрового), 79, Траоре, 86. — Г. Пасич, 30.

Після «Оболоні» команді з Рівного довелося ще раз зіграти у Києві. Тепер вже у чемпіонаті проти «Шахтаря». Другий призер минулого чемпіонату вирішив зекономити сили і виставив на гру напіврезервний склад, так само як це перед цим зробив «Верес» у грі з «Оболонню». Це дало рівнянам шанс як не на перемогу, то хоча б на нічию. Після того, як Геннадій Пасич зрівняв рахунок, все могло повернутися у несподіваний для господарів бік. Довелося «шахтарям» випускати на поле додаткових бразильців, які разом із арбітром, що вигадав неіснуючий пенальті, таки допомогли врешті виграти у «Вереса».

Навряд чи варто засмучуватися другій поспіль поразці. «Верес» додає у грі з кожним матчем, і тепер питання лише в тому, до якої групи команд чемпіонату він найближчим часом приєднається. Чи стане одним із кращих серед тих, хто прагне не вилетіти у нижчу лігу, чи буде одним із гірших серед тих, хто бореться за медалі чемпіонату та місця в європейських кубках? Це має показати вже наступна гра «Вереса». У Луцьку цієї неділі рівняни прийматимуть «Олександрію».

Микола НЕСЕНЮК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також