Iде на вибори, щоб Україна уникла ризику

3765 0

Ми у соцмережах:

Iде на вибори, щоб Україна уникла ризику

Перебуваючи минулого тижня у Львові, прем’єр-міністр Юлія Тимошенко дала прес-конференцію, на якій були присутні журналісти Західної України. Упродовж двох годин журналісти і прем’єр спілкуватись на різні теми, здебільшого соціальної та економічної спрямованості, хоча не обійшлося й без політики.

Тимошенко не сумнівається в перемозі Юлія Тимошенко так пояснила свій вибір йти у президенти: «У Президента України Віктора Ющенка не залишилося жодного шансу перемогти на наступних президентських виборах. Я не буду ставити Україну в такий ризик. І саме тому я визначилася, що обов’язково балотуватимуся на президентських виборах. У мене немає сумнівів у перемозі». За її словами, вона робила усе можливе для об’єднання своєї команди з командою Президента Ющенка для того, щоб спільно брати участь у виборах. «Але, на жаль, за останній рік стало зрозуміло, що не має бажання у чинного Президента України налагоджувати такі відносини», — стверджує Тимошенко.

Буде друга хвиля? Експерти прогнозують восени другу хвилю економічної кризи. Юлія Тимошенко на цю тему обережно висловлюється: «Все може бути» і зауважує: «Головне, щоб політики цьому не раділи». При цьому додає: «Я сподіваюсь, що не буде, і все для цього роблю».

Нові заводи дозволять впливати на ціну Причиною суттєвого подорожчання на українських АЗС бензину є не тільки збільшення світових цін на нафту, а й монополізація українського ринку чотирма компаніями, які «працюють під політичним патронатом» і «завжди можуть домовитись», — таку думку висловила прем’єр-міністр. Вихід прем’єр бачить у тому, щоб будувати в Україні нові нафтопереробні заводи, орієнтовані на нафту з інших країн. Тимошенко уточнила, що Лівія та ще три країни дали попередню згоду на участь у цьому проекті. Уже визначено міста, де можливо збудувати нафтопереробні заводи — у Бродах та в Одесі.

Націнку — на модернізацію енергоблоку Роботи з модернізації першого енергоблоку Рівненської атомної електростанції продовжуються. Як заявила Юлія Тимошенко, проблема з фінансуванням цих робіт буде вирішена шляхом невеликої націнки на тариф на вироблену електроенергію. Ці кошти й будуть спрямовані на реконструкцію першого енергоблоку, яка здійснюється з метою продовження терміну його експлуатації.

Електроенергія замінить газ? Прем’єр-міністр заявляє, що уряд не допустить різкого підвищення ціни на газ для населення в новому опалювальному сезоні: «Думаю, що ми зможемо помірковано підійти до підвищення ціни на газ, досить стримано — із застосуванням усіх систем бюджетного і соціального захисту». За словами Юлії Тимошенко, згідно з методикою розрахунку ціни на газ, вона буде залежати від ціни на нафту та нафтопродукти, яка складалася за останні 9 місяців перед початком опалювального сезону. Що стосується заяви міністра з питань ЖКГ п. Кучеренка щодо безперспективності подальшої газифікації сіл, то Тимошенко уточнила: «Де вкладені гроші — добудуємо, але перед тим як починати газифікацію нових об’єктів, добре слід подумати». Натомість, на думку прем’єра, слід переходити на електрифікацію, адже в країні є можливість виробляти вдвічі більше електроенергії, ніж нині використовується.

Після виборів буде більше можливостей Прем’єр обіцяє після президентських виборів продовжити виплати компенсацій вкладникам Ощадбанку СРСР, сподівається, що тоді у неї з’явиться більше можливостей. «Ви всі спостерігали за процесом, бачили, коли уряд почав виплачувати по тисячі гривень, як перешкоджали, що робили...»,» як дискредитували саму ідею, бо з людьми ніхто не хоче ділитися...»— зауважила прем’єр, і нагадала, що цьогоріч навіть в умовах кризи постановою уряду на виплату компенсацій спрямовується 250 мільйонів гривень.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також