Iдентифікація обманутих

2244 0

Ми у соцмережах:

Iдентифікація обманутих

Два мільярди 140 мільйонів радянських карбованців обліковано на компенсаційних рахунках обманутих вкладників Рівненщини. Попри урядові обіцянки типу «ось-ось», живими грішми проіндексовані заощадження, вкладені до 2 січня 1992 року, ще не повертають, також не можна ними погасити заборгованості за житлово-комунальні послуги чи скупитися в магазинах. В рівненських установах ВАТ «Державний Ощадний банк України» тільки почали по-новому реєструвати вкладників колишнього Ощадбанку СРСР. Причому, якщо попередньо йшлося, що це стосуватиметься лише тих громадян, які не отримували по 50 «компенсаційних» гривень, мовляв, решта вже автоматично пройшла подібну ідентифікацію раніше, то зараз у банківських установах чекають на всіх, хто сподівається на повернення своїх знецінених заощаджень. Отож, починаючи з вівторка, мешканці області масово поквапилися в ощадкаси, вони терпляче вистоюють у чергах і заледве можуть розібратися, до якого з віконець і з якими документами чи запитаннями слід підходити.

Два мільярди 140 мільйонів радянських карбованців обліковано на компенсаційних рахунках обманутих вкладників Рівненщини. Попри урядові обіцянки типу «ось-ось», живими грішми проіндексовані заощадження, вкладені до 2 січня 1992 року, ще не повертають, також не можна ними погасити заборгованості за житлово-комунальні послуги чи скупитися в магазинах. В рівненських установах ВАТ «Державний Ощадний банк України» тільки почали по-новому реєструвати вкладників колишнього Ощадбанку СРСР. Причому, якщо попередньо йшлося, що це стосуватиметься лише тих громадян, які не отримували по 50 «компенсаційних» гривень, мовляв, решта вже автоматично пройшла подібну ідентифікацію раніше, то зараз у банківських установах чекають на всіх, хто сподівається на повернення своїх знецінених заощаджень. Отож, починаючи з вівторка, мешканці області масово поквапилися в ощадкаси, вони терпляче вистоюють у чергах і заледве можуть розібратися, до якого з віконець і з якими документами чи запитаннями слід підходити. — Щоб уникнути ажіотажу, ми залучили до роботи з вкладниками додаткових працівників, — розповідає заступник начальника обласного управління ВАТ «Ощадбанк» Руслан Прокопчук. — Дуже багато людей потребують лише роз’яснень з тих чи інших питань, однак є й такі, що приходять із запитанням: «А що, вже виплачують гроші?». Таким доводиться пояснювати, що порядок виплат має бути врегульований відповідною постановою Кабміну. Щоб пройти ідентифікацію і бути внесеними до реєстру, рівняни повинні мати при собі ощадні книжки, паспорт, довідку про присвоєння ідентифікаційного номера, а також: ксерокопію 1-2 сторінок паспорта та сторінки з відміткою про місце проживання; ксерокопію довідки про присвоєння ідентифікаційного номера, а у разі її відсутності — сторінки паспорта з відміткою про право здійснювати будь-які платежі без ідентифікаційного номера. Ми чекаємо на всіх вкладників, навіть тих, які раніше отримали по 50 компенсаційних гривень. Також, скажімо, якщо людина переїхала на Рівненщину з іншої області, бажано перевести свої компенсаційні рахунки в установу нашого банку за новим місцем проживання. У разі втрати ощадних книжок по компенсаційних рахунках їх слід поновити за місцем відкриття. Якщо ж йдеться про померлих, вклади переоформляють на їхніх спадкоємців. Але знову ж таки, не потрібно створювати ажіотаж. Адже жодних термінів ідентифікації вкладників немає, людина може прийти до нас через місяць чи наприкінці року і ми її зареєструємо в базі даних.

Довідка «РВ» Детальнішу інформацію можна отримати за телефонами «гарячої» лінії обласного управління «Ощадбанку» в Рівному: 26-37-54 та 22-42-42. Отримати консультації з приводу повернення заощаджень можна також і за телефоном: 8-800-501-34-10. До того ж, голова правління ВАТ «Державний ощадний банк України» Анатолій Гулей вже запевнив українських журналістів, що у разі виникнення проблем з якістю обслуговування населення в установах банку, кожен громадянин може звернутися до нього особисто у робочі дні з 8.30 до 9.30 за телефоном: 8 (044) 289-22-32.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також