Ідентифікували десятьох катів мирних мешканців Бучі (ФОТО)

1742 0

Ми у соцмережах:

Ідентифікували десятьох катів мирних мешканців Бучі (ФОТО)

Викрито десятьох військових РФ, які причетні до катувань мирних жителів Бучі.

Як повідомила очільниця Офісу генерального прокурора Ірина Венедіктова, це службовці із 64-ї окремої мотострілецької бригади сухопутних військ збройних сил Росії.

Дані про них українські розвідники опублікували невдовзі після деокупації Бучі та появи перших фото та відеодоказів звірств окупантів у регіоні. Невдовзі Володимир Путін надав цій бригаді почесне звання “гвардійської”.

За словами Венедіктової, слідчі встановили, що десятеро підозрюваних захоплювали у заручники беззбройних цивільних, морили їх голодом і спрагою, тримали на колінах зі зв’язаними руками та заліпленими очима, знущались і били.

“В хід ішли кулаки й приклади. У людей вибивали інформацію про розташування ЗСУ та тероборони, декого взагалі катували безпричинно. Російські військовослужбовці погрожували потерпілим вбивством і навіть імітували страту своїх бранців, стріляючи у їхньому напрямку. Маємо докази, що, звісно ж, і ці військовослужбовці першої у світі армії мародерів грабували місцеве населення, забираючи особисті речі й “трофейну” побутову техніку, – розповіла вона.

Військові звання та імена катів:

- молодший сержант В’ячеслав Лаврентьєв;
- рядовий Григорій Наришкін;
- рядовий Василь Князєв;
- єфрейтор Семен Мальцев;
- рядовий Сергій Пєскарьов;
- рядовий Альберт Раднаєв;
- єфрейтор Михайло Кашин;
- єфрейтор Андрій Бізяєв;
- єфрейтор Дмитро Сергієнко;
- сержант Нікіта Акімов.

Венедіктова попросила усіх, хто впізнає їх і має свідчення про причетність до інших звірств, надсилати дані на єдиний портал збору доказів. Українці вже допомогли зібрати таким чином майже 12 тисяч матеріалів щодо воєнних злочинів Росії.

Читайте також: Путін нагородив катів та гвалтівників з Бучі


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також