Ігор Мічуда: «Усі великі будівництва Рівного перевіримо. Через кран, що впав»

2170 0

Ми у соцмережах:

Ігор Мічуда: «Усі великі будівництва Рівного перевіримо. Через кран, що впав»

Будівельний кран, який нещодавно впав на дорогу неподалік автовокзалу в Рівному, зайвий раз свідчить про те, як важливо дотримуватися усіх будівельних норм. Ідеться не лише про техніку безпеки, але й про безліч інших моментів.

Будівельний кран, який нещодавно впав на дорогу неподалік автовокзалу в Рівному, зайвий раз свідчить про те, як важливо дотримуватися усіх будівельних норм. Ідеться не лише про техніку безпеки, але й про безліч інших моментів. У період з 2015 до 18 березня цього року управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Рівненській області здійснило 47 планових перевірок — чи дотримуються компанії ліцензійних умов господарської діяльності, що пов'язана з будівництвом. Виявилося, що проблеми є у багатьох.

— Трьом суб'єктам господарювання взагалі вирішили анулювати ліцензії, що стосуються будівельних робіт. Це товариство-фірма «ЮНР-Інвест», ПП «Платон» і ТОВ «Рівнепроемекобуд», — розповідає Ігор Мічуда, керівник управління ДАБІ у Рівненській області. — А от 16 місцевим компаніям Ліцензійна комісія при Держархбудінспекції України поки призупинила дію «будівельних» ліцензій: ТОВ-фірма «Рівнебудальянс», ПАТ «Рівнегаз», ПП «Компанія Ніла», ТОВ «Домініс», ДП «Прикарпатзахідтранс» (дочірнє підприємство Південно-західного відкритого акціонерного товариства трубопровідного транспорту нафтопродуктів), ПП «Укр-Буд-Захід-Схід», ТОВ «КанМарк», КП «Костопільські районні мережі» Костопільської районної ради, ПП «Євробудмонтаж», командитне товариство «Рівнеагроенерго і компанія», КП «Дубнорембуд» Дубенської міської ради, ПП-фірма «МаксБуд», ТОВ «Обрій», ТОВ-ВКФ «Будкомплект», ТОВ «Фагс» і ТОВ «Електросервіс ВВС». Хочу звернути увагу рівнян, що усі згадані підприємства нині не мають права здійснювати будівельні роботи.

— Цікаво, що у цьому списку є не тільки приватні, але й комунальні підприємства…

— Закон однаковий для всіх, незалежно від специфіки будівництва та форми власності. Наприклад, ПАТ «Рівнегаз» не може прокладати нові мережі, доки його «будівельну» ліцензію не активують — лише обслуговувати та ремонтувати уже наявні трубопроводи. Є компанії, яким надали певний термін на усунення порушень. Це ТОВ-фірма «ВМВ Септем Т», Володимирецьке колективне підприємство по енергетиці та електрифікації «Агропроменерго», ТОВ «БудТехПром», ТОВ «Будівельно-монтажне управління «Промжитлобуд-2», ТОВ «Науково-виробниче підприємство «Тепловик», ТОВ «Арм-Еко». Також ми надали свої пропозиції Ліцензійній комісії про анулювання ліцензії ще одній компанії, двом — призупинити дію і ще одному суб'єкту дати час виправитися.

— До речі, про будівельний кран, який шокував своїм падінням рівнян минулого тижня...

— Після цього випадку ми обов'язково перевіримо усі будівництва багатоповерхових будинків. Нікому не хочеться, щоб така ситуація повторилася. А мешканцям я ще раз раджу звернути увагу на перелік ліцензіатів — чи подбає про вашу безпеку той, хто нехтує законом?

Спілкувалась Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також